CHP’li Gökçen’den Boğaziçi öğrencilerine destek: Gençleri ‘terörist’ ilan edenler hesap vermeli

CHP’li Gökçen’den Boğaziçi öğrencilerine destek: Gençleri ‘terörist’ ilan edenler hesap vermeli
CHP’li Gökçen, serbest bırakılan Boğaziçi öğrencilere destek vererek ‘Gençleri ‘terörist’ ilan edip terör örgütlerine dair bir tek delil ve hatta ipucu bile bulamayanlar hesap vermeli’ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Boğaziçi protestoları nedeniyle yargılanan öğrencilerin duruşmalarına katıldıklarını belirterek, "Öğrenciler, ilk günden bugüne Boğaziçi Üniversitesi’nin ve tüm üniversitelerin özerkliğini, özgürlüğünü ve demokratikleşmesini savundular. Kayyum rektörün istifasını isterken barışçıl yolları benimsediler. Öğrenciler haklarını kullandıkları için hedef gösterilip yargılandılar" dedi.

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Boğaziçi Üniversitesi protestosu davasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. 'Kabe resmine' ilişkin duruşmada öğrencilerin kimin astığını bilmediklerini, görmediklerini söylediklerini aktaran Gökçen, "Öğrencilerin hedef gösterilmesine yol açan eserin kim tarafından yapıldığını ve kim tarafından basına servis edildiğinin de araştırılmadığını, hatta araştırılmasına gerek bile olmadığını ama tüm davanın bunun üzerine kurulduğunu söylediler. Hakim, sanık öğrencilere defalarca ‘LGBTİ ile bir ilişkin var mı?’ sorusunu yöneltti. Öğrenciler, hedef göstermeler ve hakaretler nedeniyle olayların ilk gününden itibaren kendilerini tehdit altında hissediyor" dedi.

‘GENÇLERİ 'TERÖRİST' İLAN EDENLER HESAP VERMELİ’

Gökçen, iddianame'nin 'Yeni Şafak Gazetesinin' diye başladığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

"İddianame, siyasi bir çizginin ve bir dinin belli bir yorumu üzerine kurgulanmış, laiklik ilkesine ve insan haklarına aykırı ifadeler içeren bir iddianame. Bu iddianameden yola çıkarak bir kesim sistematik olarak ve devletin resmi organları tarafından hedef gösteriliyor. 49 gün tutuklu kalan öğrenciler nihayet tahliye edilirken cezaevinde ve evlerinde hapsedilen gençlerin özgürlüğünü alıkoyanlar, gençleri hedef gösterip ‘terörist’ ilan edenler hesap vermeli. Gençleri ‘terörist’ ilan edip terör örgütlerine dair bir tek delil ve hatta ipucu bile bulamayanlar hesap vermeli. Gençlerin haklı çıkarak tahliye olduğu duruşma öncesi basın açıklamasını keyfi olarak yasaklayanlar er ya da geç hesap verecek." 

‘REKTÖRÜN İSTİFASINI İSTERKEN BARIŞÇIL YOLLARI BENİMSEDİLER’

Öğrencilerin, ilk gününden bugüne kadar Boğaziçi Üniversite ve tüm üniversitelerin özerkliğini, özgürlüğünü ve demokratikleşmesini savunduğunu ifade eden Gökçen, "Kayyum rektörün istifasını isterken barışçıl yolları benimsediler. Öğrenciler haklarını kullandıkları için hedef gösterilip yargılandılar. Bizler, eşitliği, anayasal haklarımızı, insan haklarını ve laikliği savunduğumuz için oradaydık ve öğrencilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Öğrencilerin söylediği gibi, aşağı bakmayacağız. Öğrencilerin söylediği gibi, kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar