CHP'li Budak’tan tarikat yurdu tepkisi: Öğrencilerin can güvenlikleri yok

CHP'li Budak’tan tarikat yurdu tepkisi: Öğrencilerin can güvenlikleri yok
CHP Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya'da yaşanan cinayetine dair, Bakan Soylu ve Bakan Özer’in yanıtlamaları talebiyle soru önergesi verdi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya cemaat yurdunda yaşanan cinayeti TBMM gündemine taşıdı. "Bu yurtlarda öğrencilerimizin can güvenlikleri yok" diyen Budak, öğrencilerin kaçak cemaat ve tarikat yurtlarına mahkûm edildiklerini vurgulayarak bu tür yurtların derhal kapatılmasını istedi.

Budak,İçişleri Bakan Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlamaları talebiyle Meclis Başkanlığı’na birer soru önergesi verdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Budak, şu ifadeleri kullandı: "20 yıldır öğrencilerin yurt sorununu çözmeyen iktidar, öğrencileri kaçak cemaat ve tarikat yurtlarına elleriyle teslim etti. Bu yurtlarda öğrencilerimizin can güvenlikleri yok. Daha önce Aladağ’da yaşanan yurt yangınından ve Karaman’da yaşanan cinsel istismardan hiçbir ders alınmadı. Öğrencilere cinsel saldırıların, cinayetlerin yaşandığı suç yuvaları haline gelen kaçak cemaat ve tarikat yurtlarının bir an önce kapatılması gerekiyor."

Öne Çıkanlar