CHP'li Bekaroğlu: Bir psikiyatri uzmanı olarak Sayın Erdoğan'a yardımcı olmaya hazırım

CHP'li Bekaroğlu: Bir psikiyatri uzmanı olarak Sayın Erdoğan'a yardımcı olmaya hazırım
CHP’li Mehmet Bekaroğlu, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı muhalefet lideri olmaya alıştırmamız lazım' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, birçok komplo teorisi dolaştığını; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kaybetse bile iktidarı vermeyeceği, kaos çıkaracağı şeklindeki bu iddialara katılmadığını, böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefet lideri olmaya alışması gerektiğini kaydeden Bekaroğlu, "Ben bir psikiyatri uzmanı olarak bu konuda Sayın Erdoğan’a yardımcı olmaya hazırım" dedi.

'ALTUN KENDİ MAAŞINDAN MI 50 MİLYON DOLAR ABD’YE GÖNDERDİ?'

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜRGEV ve ENSAR Vakıfları üzerinden ABD’ye milyonlarca dolar aktarıldığı açıklamalarına değinen Bekaroğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi olan TÜRGEV yöneticisi Fatmanur Altun’un bu paraları nereden bulduğunu sordu. Fatmanur Altun’un öğretim üyesi ve THY yönetim kurulu üyesi olduğunu, birkaç yerden maaş alanlar arasında bulunduğunu belirten Bekaroğlu, "Fatmanur Altun 50 milyon doları kendi maaşından mı gönderdi, gönderemez. Dolayısıyla Fahrettin Altun çıkıyor, -o da birkaç maaşlılardan- ‘bunlar hain, bunlar FETÖ’cü, tam da Türkiye uzaya adam gönderecekken böyle şeyler yapıyorlar, genel başkanımızın önünü kesmeye çalışıyorlar…’ diyor. Fahrettin niye böyle ciyaklıyor; çünkü Sayın Genel Başkanımız projektörü onun üzerine tuttu. Suçüstü yaptı bunlara. Milyon dolarların nereye gittiği, kaçış planları vs. bir yana bu paraları nereden buldular? TÜRGEV Fatmanur Altun bu paraları nereden buldu da gönderdi? Bunlar milletin paraları, çaldılar bu paraları, belediyelerden çaldılar. Onun için İstanbul’da kıyameti koparıyorlar. Canan Kaftancıoğlu’na yasaklar, cezalar, Ekrem İmamoğlu’nun peşinden koşmalar bundan dolayıdır. En büyük parayı İstanbul Belediyesi üzerinden aktarıyorlardı. Artık hiçbir şekilde mızrak çuvala sığmıyor" diye konuştu.

'ERDOĞAN MUHALEFET OLMAYA KENDİNİ ALIŞTIRMALI'

AKP-MHP iktidarının rasyonelliğini kaybettiğini vurgulayan Bekaroğlu, cezai sorumluluktan kurtulmak için deli numarası yaptıklarını söyledi.

Türkiye’nin artık bir iktidar değişimi sürecinde olduğunu ifade eden Bekaroğlu, şunları söyledi:

"Bunlar gidiyorlar. Ne demişti; İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder. Kaybettiklerini kendisi biliyor. Türkiye’nin önündeki bir numaralı mesele Tayyip Erdoğan’ın muhalefet lideri olmaya alışması, kendisini buna hazırlamasıdır. Bunu sağlamalıyız. Sayın Erdoğan’ın muhalefette duramayacağı söyleniyor. Doğrudur, iktidarı bırakmak istemiyor ama demokratik ülkelerde seçim kaybedenler muhalefette devam ederler. Normal olan budur. Sayın Erdoğan’ın da buna alışması lazım. Ben bir psikiyatri uzmanı olarak Sayın Erdoğan’a böyle bir hizmet vermeye hazırım. Seçim kaybeden muhalefete geçer, ondan sonra sokakta gezmeye devam eder. Geçmişte olmuştur; seçim kaybedenler normal yaşamlarına devam etmiş, sokakta gezebilmişlerdir. Sayın Erdoğan’ı buna alıştırmamız lazım. Toplumu da buna hazırlamamız gerekiyor."

'BU TÜRKİYE’NİN NORMALLEŞMESİDİR'

"Ne güzel bir şey değil mi? İyisiyle kötüsüyle 20 yıl bu ülkeyi yönetiyorsunuz, sonra seçimi kaybediyorsunuz ve yine bu ülkede sokakta geziyor, camiye, pazara gidiyorsunuz. Türkiye’ye hizmet etmek isteyen kendini buna alıştırsın. Sayın Erdoğan’ın muhalefet lideri olmaya alışması için bir desteğe ihtiyacı var. Türkiye’nin bunu sağlaması gerekiyor. İktidarı, muhalefeti, bürokrasisi, iş dünyası bütünüyle biraraya gelecek ve normal bir şekilde, hiçbir sıkıntı olmadan, demokratik yollarla iktidarı değiştirecek. Ve Sayın Cumhurbaşkanı, seçim kaybetmiş bir lider olarak kendi ülkesinde rahat yaşayabilecek, hiçbir yere gitmesine gerek olmayacak. Bunun mümkün olduğunu göstereceğiz. Bu Türkiye’nin normalleşmesidir."

Öne Çıkanlar