CHP'li başkandan 8 Mart önergesini reddeden AKP ve MHP'li üyelerine tepki

CHP'li başkandan 8 Mart önergesini reddeden AKP ve MHP'li üyelerine tepki
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 8 Mart önergesini reddeden AKP ve MHP'li üyelere böyle tepki gösterdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın ve erkek eşitliğini anlatan soyut heykel yarışması yapılması önergesi AKP ve MHP'li meclis üyelerinin oyları ile reddedildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu duruma "Bu nasıl bir düşünce yapısı söyleyecek bir şey bulamıyorum" diyerek tepki gösterdi.

'DİYECEK SÖZ BULAMIYORUM'

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Meclis'te ret oyu veren AKP ve MHP'li üyelere tepki gösterdi. 

12 yıldır bir kadın olarak belediye başknı görevini sürdürdüğünü hatırlatan Çerçioğlu, "Bu sözleri bir kadın olarak işitmekten hicap duyuyorum. Gerçekten ne söyleyeceğimi bile bilmiyorum. Sayın Meclis Üyesi çarpıtarak kadınlara yeteri kadar ilgi gösterilmediğini söylüyor. 12 yıldır kadın bir belediye başkanıyım. 12 yıl boyunca kadınlara hizmet ettik, etmeye de devam ediyoruz. Birçok kadın kooperatifi kurduk. Eşitler arasında kadınları tercih ettik işe alırken. Bu nasıl bir düşünce yapısı söyleyecek bir şey bulamıyorum. Bu ülkede her gün kadın cinayeti işleniyor, her gün yüzlerce kadın şiddete maruz kalıyor ve önümüzde 8 Mart var. Sanatla kadınla erkeğin eşit olduğunu anlatalım dedik ve size önerdik" tepkisinde bulundu.

Öne Çıkanlar