CHP'li Aydoğan: Çıkardığınız yasayla özgür basını hapsedeceksiniz

CHP'li Aydoğan: Çıkardığınız yasayla özgür basını hapsedeceksiniz
CHP'li milletvekili Aydoğan, 32. madde ile Basın İlan Kurumu tarafından reklamları kesilen BirGün, Evrensel, Yeni Yaşam gazetelerinin cezaevlerine alınmamasına tepki gösterdi.

ARTI GERÇEK - CHP İstanbul Milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu Üyesi Turan Aydoğan İnfaza ilişkin düzenlemeleri içeren içeren yasa teklifinin 32. Maddesi üzerine söz aldı.

'ÖZGÜR BASINI HAPSEDECEKSİNİZ, GAZETELERİNİ DE CEZAEVLERİNE SOKMAYACAKSINIZ'

32. madde ile Basın İlan Kurumu tarafından reklamları kesilen BirGün, Evrensel, Yeni Yaşam gazetelerinin cezaevlerine alınmamasına tepki gösteren Aydoğan, "Basın İlan Kurumu, aslında bu satmayan, kimsenin okumadığı, kurumlara zorla dayattığınız, Türk Hava Yollarında uçaklara zorla dayattığınız, milletin haber alma özgürlüğünü engelleyip, diğer gazeteleri koymayıp bunların yazdığı gazeteleri koyduğunuz gazeteleri görüştüğümüz bu 32'nci maddeyle fonlayacak ve size muhalif olan Evrensel'di, BirGün'dü, Yeni Yaşam'dı; bu gazeteler cezaevine girmeyecek. İlginç bir şey ama, çıkardığınız yasayla beraber bu muhalif gazetelerin köşe yazarları da cezaevinden çıkmayacak yani özgür basını hapsedeceksiniz, içeriye koyacaksınız; onların yazdığı gazeteleri de asla o cezaevlerine sokmayacaksınız. İşte buradaki anlayış budur" dedi.

HALKA HAKARET EDEN BARLAS'I VE ARDIÇ'I SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

Konuşmasında eleştşrşlerini ve eleştirilerinin sertliğini arttıran CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, İçişleri Bakanı'nın sokağa çıkma yasağı ilanını yasağa 2 saat kala duyurmasının ardından, ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkan insanlara ağır hakaretler eden Mehmet Barlas ve Engin Ardıç’a  ağır bir dille eleştirdi:

'YA SARAYIN BAHÇESİNEN YA DA PARTİNİZİN ÖNÜNE KOYUN'

"Bazen ar duygusu çatlar, haya duygusu çatlar, kullanılan ifadeler bunun belgesi olur. Çok makbul 2 gazeteciniz var, Engin Ardıç, Mehmet Barlas. Yazdıklarını siz de görmüşsünüzdür, bu millete 'ayılar, alt tabaka, lümpenler' diyor, sokağa çıkanlara diyor, bu milletin parçalarına diyor. 'Millet, millet…' diye ayağa kalkanlar, siz de burada susup izliyorsunuz. Bunları alın, bunların arpası çok gelmiş, yağı fazla veriyorlar. Millete yönelmesinler, alın ya sarayın bahçesine koyun ya partinizin önüne koyun. Sizi istedikleri kadar yağlasınlar. Bu yağcıların nefretinden milleti kurtaralım.

'BU GAZETELERİ FONLAYACAK 32. MADDEYİ GETİRİYORSUNUZ'

Özal'dan beri var bu yağdanlıklar. Bunların yazdığı gazeteleri fonladığınızı, milletin anasına küfreden bir iş adamı vardı, o, telefonda söylemişti, hepiniz duydunuz. Bu gazeteleri fonlayacak 32'nci maddeyi getiriyorsunuz. Ve aynı zamanda, Anayasa'nın 26'ncı maddesindeki haberleşme özgürlüğünü engelleyerek gerçek habercilik yapanları size muhalif diye cezaevinden içeri sokmamayı düşünüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

'AKP'Yİ ELEŞTİRENLER, SAVAŞA KARŞI BARIŞ İSTEYENLER AFFEDİLMİYOR'

Gerçeği yazan gazetecilerin, barış yanlılarının, Osman Kavala gibi insan hakları savunucularının, savunmaya özgürlük isteyen avukatların, seçilmişleri ve siyasilerin, kendi sosyal medya hesabından düşüncelerini paylaşmış olanların, AKP’yi eleştirmiş olanların affedilmediğini vurgulayan Aydoğan, "Demokratik eylemlere katılmış öğrencileri affetmiyorsunuz, dün burada söyledim, masum Harp Okulu öğrencilerini de affetmiyorsunuz. Biz, işte tam bu noktada fikrimizi söyledik, milletimize dedik ki: Biz, burada, kader mahkumlarının çıkışıyla alakalı yanlarında olacağız, onların özgürlüğüne kavuşmalarını istiyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar