CHP'li Altay: SADAT'ın ne kadar şüpheli işlemlerin içinde olduğunu Erdoğan’ın konuşması gözler önüne serdi

CHP'li Altay: SADAT'ın ne kadar şüpheli işlemlerin içinde olduğunu Erdoğan’ın konuşması gözler önüne serdi
SADAT, TBMM gündemine taşındı, araştırılması için verilen önerge reddedildi. CHP’li Altay, konuyu seçim güvenliği üzerinden Meclis’te gündeme getirmeye devam edeceklerini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘seçim güvenliğine’ dikkat çekmek için kapısına gittiği Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ. (SADAT) ile ilgili konu TBMM’ye taşındı. CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘SADAT'ın yöneticileriyle, kendileriyle yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu adeta bizim şu anda kullandığımız darbeci bir oluşum olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor’ açıklmasını yaptığı  SADAT’ın araştırılması için önerge verdi. Ancak önerge Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, konuyu seçim güvenliği üzerinden Meclis’te gündeme getirmeye devam edeceklerini vurguladı.

‘SADAT’IN KİRLİ BİR ÖRGÜT OLDUĞUNUN GÖSTERGESİDİR’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "SADAT’ın ne kadar şüpheli işlemlerin içinde olduğunu Erdoğan’ın konuşması gözler önüne serdi. Danışmanlığını yaptırdığı adamı tanımadığını söylemesi SADAT’la anılmak istemediğini anlatır. Bu konuşma SADAT’ın kirli bir örgüt olduğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

‘AK PARTİ VE MHP’NİN BUNLARI ARAŞTIRMAYA CESARETLERİ YETMEZ, CÜRET DE EDEMEZLER’

Önergelerinin reddedilmesini değerlendiren Altay, şunları söyledi:

"Reddetmeleri normal çünkü SADAT’la iş ve güç birliği yaptıklarını biliyoruz. Meşru olmayan işleri saklamak zorundalar. AK Parti ve MHP’nin bunları araştırmaya cesaretleri yetmez, cüret de edemezler. Doğrudan Erdoğan’ın talimatıyla bu önergenin reddedildiğini düşünüyorum. Ama Türkiye’de SADAT gibi örgütlenmelere müsaade edilemez. Bu Türkiye’nin itibarı için de sıkıntılı bir tabloya yol açar."

‘PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Konuyu seçim güvenliği üzerinden Meclis’te gündeme getirmeye devam edeceklerini vurgulayan Altay, "SADAT ve benzeri yapılara karşı meydanı boş bırakmayacağız. Bu işin de peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar