CHP'li Ağbaba: Bu tütünü yasaklamak Malatya'ya, Adıyaman'a ihanettir

CHP'li Ağbaba: Bu tütünü yasaklamak Malatya'ya, Adıyaman'a ihanettir
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, tütün ticaretine dair düzenlemeyi eleştirerek 'Siz Abuzer dayının değil, Philip Morris'in yanındasınız' dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ndeki Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara yönelik getirilen cezanın yürürlük tarihinin 1 Ocak 2022'ye ertelenmesine yönelik düzenlemeye ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, tütün ticaretine dair düzenlemeyi eleştirdi.

"Eğer bu yasa çıkarsa, altı ay sonra bu insanların tekrar açlıkla, ölümle karşıya karşıya kalmasına yol açacak" diyen Ağbaba, geçen hafta Adıyaman, Kahta, Çelikhan, Doğanşehir'de insanların ayağa kalktığını, bu yasanın kendilerini yokluğa, açlığa mahkum edeceğini ifade ettiklerini söyledi.

Ağbaba, bu teklifi verenlerin o insanları dinlemesini istedi.

'PHİLİP MORRİS'İN YANINDASINIZ'

Ağbaba, "Adıyaman'daki tütün üreticileri 'Biz kayıt altına alınalım, makul vergi verelim ama biz Philip Morris'le rekabet edemeyiz.' diyorlar. Yani şurada Philip Morris'le Abuzer dayının rekabeti gibi bir şey ortaya çıkıyor ki burada Abuzer dayının ayakta kalması mümkün değil" ifadesini kullandı.

Ağbaba, "Adıyamanlı tütüncü ayakta Malatyalı ayakta! Yüreğiniz yetiyorsa, yiğitseniz gelin, Malatya’da Adıyaman’da sokağa çıkın da görelim. Bu tütünü yasaklamak Malatya'ya, Adıyaman’a ihanettir. Siz Abuzer dayının değil, Philip Morris’in yanındasınız" diye konuştu

Öne Çıkanlar