CHP'li 39 ilçe başkanından ortak açıklama: Kaftancıoğlu, sonuç ne olursa olsun başkanımız

CHP'li 39 ilçe başkanından ortak açıklama: Kaftancıoğlu, sonuç ne olursa olsun başkanımız
CHP ilçe başkanları ortak açıklama yaparak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliğinin Yargıtay tarafından düşürülmesine tepki gösterdi.

İstanbul'daki 39 CHP ilçe başkanı, hakkındaki hapis cezaları onandığı gerekçesiyle CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun parti üyeliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. 

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun üyeliğinin düşürülmesi yönündeki bildirimi, Türkiye’nin içinde bulunduğu haksızlık ve hukuksuzlukların geldiği noktanın son örneğidir" denilen açıklamada, yargının iktidar tarafından araçsallaştırıldığı belirtildi. 

Canan Kaftancıoğlu'nun yargı sürecinde evrensel hukuk normlarına uyulmadığı kaydedilen açıklamada, "Tüm vatandaşlarımız bilmektedir ki, bu hukuksuz sürecin temel sorumlusu AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siyaseti kendi mağduriyeti üzerinden inşa eden Recep Tayyip Erdoğan bilmeli ve anlamalıdır ki, Cumhuriyet Halk Partililer savaş meydanlarında kurulmuş bir partinin mensubudur. Üyelikleri bir inanç, yürek ve emek işidir; sade bir üyelik kaydına indirgenemez" ifadeleri kullanıldı.

Karara karşın Canan Kaftancıoğlu'nu il başkanı olarak gördüklerini vurgulayan ilçe başkanlarının açıklaması şöyle devam etti:

'BAZILARININ KORKUSU NORMAL'

Canan Kaftancıoğlu, yaratılmış ve tarafımıza iletilmiş sonuç ne olursa olsun, partimizin İstanbul İl Başkanı’dır. İstanbul’un nefes almasına, İstanbulluların geleceğe umutla bakmasına neden olan siyasi performansının, bazılarının korkusu olması normaldir. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. İstanbul’da ve Türkiye’nin dört bir yanında iktidarlarını kaybeden, ülkenin soyulmasına, talan edilmesine, haksızlık ve hukuksuzluklarla insanlarımızın umudunun çalınmasına neden olanların korkusu olmaya devam edecektir.

'HUKUKSUZLUKLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİZ VARIZ'

Türkiye bu iktidara mahkûm değildir! Ülkenin gerçek sorunları olan yoksulluk, işsizlik, eşitsizlik, haksızlık ve hukuksuzlukların çözümü için biz varız. Ülkenin geleceğinden kaygılı gençlerimiz, her gün yaşam alanı daraltılan kadınlarımız, emeği sömürülerek açlığa mahkûm edilen emekçilerimiz, insanca bir yaşam için çalışacak bir iş bulamayan işsizlerimiz, yoksulluğa mahkûm emeklilerimiz; mutlu, huzurlu, refah içinde bir ülke için bize katılın.

'HALKIMIZ İLE BULUŞMAYA DEVAM EDEĞİZ'

İstanbul’un 39 ilçe başkanı olarak buradan söylüyoruz ki; İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun önderliğinde, İstanbul’un her sokağında, her köşesinde, her mekânında, halkımız için çalışmaya devam edeceğiz. Hali hazırda başlatmış olduğumuz hane ziyaretleri ile halkımız ile buluşmaya devam edeceğiz. Genel Başkanımızın çağrısı ile bize katılan üyelerimizin sayısını arttırmaya devam edeceğiz.

'GELİYOR GELMEKTE OLAN'

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe doğru azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Geliyor gelmekte olan!

Öne Çıkanlar