Başarır: İnanmadığım bir yargıya savunma yapmam efendim

Başarır: İnanmadığım bir yargıya savunma yapmam efendim
AKP Edremit İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Ali Mahir Başarır, Mehmet Tüm ve Murat Akbaş hakkında soruşturma başlattı.

AKP Edremit İlçe Başkanlığı da konuşmacılar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Edremit Kitap Fuarı’nda, 20 Ağustos’ta "Beşli Çete Kimlerden Oluşuyor" başlıklı söyleşide konuşmuştu. Eski CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ve eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş ise 16 Ağustos’ta aynı kitap fuarında "Demokrasi için Birlik Mümkün mü?" başlıklı panele konuşmacı olarak katılmıştı.

Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı’nın panel ve söyleşilerdeki sözlerini gerekçe göstererek; Başarır, Tüm ve Akbaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik ve aşağılama" iddialarıyla resen soruşturma açtığı öğrenildi.

‘SÜLEYMAN SOYLU YARGILANACAK’ DEMİŞTİ

Cumhuriyet'in haberine göre; Başarır, açılan soruşturmayla ilgili "Hiçbirmiz korkmayacağız. Herkese gözdağı veriliyor. İnanmadığım bir yargıya savunma yapmam efendim. Yargılanacaklar hakaretse bu kelimeyi binlerce kez ediyorum. Susturmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Birçok yolsuzluğu, hukuksuzluğu ortaya çıkarttıklarını ve olayların üzerine daha çok gideceklerini belirten Başarır, söylediği sözlerin sonuna kadar arkasında olduğunu açıkladı.

‘BU SORUŞTURMAYI AÇMAK BU TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE BİR HAKARETTİR’

Yargılanmaktan korkanların bu sözleri hakaret olarak algıladıklarını söyleyen Başarır, sözlerine şu şekilde son verdi:

"Böyle bir soruşturmayı açmak bu Türkiye Cumhuriyeti'ne bir hakarettir. Süleyman Soylu çok özel yargılanacak, hesap vermeli."

Öne Çıkanlar