CHP Habur'dan bildirdi: Parayı veren sınırdan geçiyor

CHP Habur'dan bildirdi: Parayı veren sınırdan geçiyor
'Biz Şırnak’taki CHP’liler olarak; İstanbul, İzmir, Ankara’daki belediyelerimize yardım çağrısında bulunuyoruz. Dezenfekte ilaçları, peçete, maske, eldiven ve sabun yardımı istiyoruz.'

CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, Habur Sınır Kapısı’ndan ülkeye sürekli girişlerin olduğunu ve hiçbir tedbir alınmadığını söyledi.

Sınır kapısında uzun kuyruk oluştuğunu bildiren Yaren, "Giren çıkan araçların sayısı belli değil. Herhangi bir dezenfekte çalışması yok. Habur, kendi haline bırakılmış bir vaziyette. Gelen herkes açık ortamda. Virüse karşı ise maske, eldiven dağıtılmadı. İnsan sağlığına ilişkin hiçbir çalışma yok. Girenler hasta mı değil mi bilmiyoruz. Kontrol edilmiyor ve bölge halkı çok tedirgin" dedi.

‘PARASI OLAN TRANSİT GEÇİYOR’

Sınır kapısında bekleyen şoförler ile bir araya geldiğini anlatan CHP’li Osman Yeren, "Şoförler parası olanın transit geçtiğini, parası olmayanın ise sınırda bekletildiğini söylüyor. İnsanlar burada kaderine terk edilmiş. 2 haftadır beklediğini anlatan şoförler var. Acil tedbir alınmalı" diye konuştu.

ŞIRNAK’TAN 3 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ÇAĞRI: BİZE YARDIM EDİN

Şırnak’taki önlemlerin ve imkânların yetersiz olduğunu söyleyen Yeren, "Biz Şırnak’taki CHP’liler olarak; İstanbul, İzmir, Ankara’daki belediyelerimize yardım çağrısında bulunuyoruz. Şırnak’a yardım etsinler. Dezenfekte ilaçları, peçete, maske, eldiven ve sabun yardımı istiyoruz" çağrısını yaptı.

‘İNSANLAR ÇOCUKLARI EVDE YEMEK BEKLERKEN ÇIKIP ÇALIŞMAK ZORUNDALAR’

Bölgede insanların günlük yevmiye karşılığı çalıştığını aktaran Yaren, "Ne kadar sokağa çıkmayın desek de insanlar karınlarını doyurmak için çıkıyorlar. En azından burada salgın tehlikesi geçene kadar durumu iyi olmayan insanlara günlük yemek ya da yetecek kadar erzak verilebilir. Çünkü evde çocukları yemek beklerken ‘çıkma’ diyemiyoruz. Devletimizin yardım etmesi gerekiyor" dedi.

Öne Çıkanlar