CHP'de üst üste istifalar

CHP'de üst üste istifalar
CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi'nin ardından bir istifa haberi de Ali Kılıç'ın yeniden adaylığına tepki gösteren Maltepe ilçe örgütünden geldi.

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstanbul'da CHP Maltepe'de İlçe Örgütü'nden de toplu istifa haberi geldi.

İLGİLİ HABER: CHP'NİN SİVEREK ADAYI RAKİPLERİNE 'MEZARINIZI KAZIN' DİYEN BUCAK OLDU

Hamzaçebi istifasına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları yazdı:

"12 Şubat 2018 tarihinden bu yana onurla yürüttüğüm CHP Genel Sekreterliği görevinden ayrılmış bulunuyorum. Bundan sonraki süreçte de CHP olarak Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe taşıma mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz."

 CHP MALTEPE'DE TOPLU İSTİFA

CHP Maltepe'de İlçe Başkanı Engin Özkan ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Ali Kılıç'ın yeniden aday yapılmasına tepki göstermek için topluca istifa etti.

Diğer yandan Hamzaçebi'nin istifasının CHP'nin 16 adayının açıklandığı gün gelmesi dikkat çekti.

MEHMET AKİP HAMZAÇEBİ KİMDİR? 

1970'te İstanbul Bakırköy Lisesini bitirdi. 1974'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümünde Gelir ve Kurumlar Vergilerinin Entegrasyonu alanında tamamladı. Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğünde memur olarak göreve başladı. Maliye Müfettiş Yardımcısı ve Maliye Müfettişi oldu. 1983-1984 Döneminde ABD'de 1 yıl süreyle staj yaptı. 1985'te Maliye Başmüfettişi oldu. Maliye Bakanlığında sırasıyla; İstanbul Defterdar Yardımcısı, Ankara Defterdarı, Millî Emlak Genel Müdürü, İstanbul Defterdarı ve Gelirler Genel Müdürü olarak görev yaptı. Gelirler Genel Müdürlüğü döneminde Finansal Forum gazetesinde ekonomik konularda köşe yazıları yazdı. Ayrıca Su Altı Sporları Federasyonu, Voleybol Federasyonu, Gayrimenkul Ekspertiz ve Değerleme AŞ ile Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 22 ve 23. Dönemde Trabzon, 24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 2002-2010 yılları arasında Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği ve 2003-2010 yılları arasında Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grup Sözcülüğü yaptı. 2010-2015 yılları arasında CHP Grup Başkanvekili, 2015-2017 yılları arasında TBMM Başkanvekili olarak görev yaptı. 15 Şubat 2018 tarihinden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreterliği görevini yürütmekteydi. İyi düzeyde İngilizce bilen Hamzaçebi, evli ve 1 çocuk babasıdır. (POLİTİKA SERVİSİ)

 

Öne Çıkanlar