CHP’den kanun teklifi: Vergi dilim matrahları, memur zammı oranında arttırılmalı

CHP’den kanun teklifi: Vergi dilim matrahları, memur zammı oranında arttırılmalı
CHP’li Ünsal TBMM’ye verdiği kanun teklifinde vergi dilim matrahlarının memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranında arttırılmasını istedi.

Seda TAŞKIN 


+GERÇEK- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili Dr. Servet Ünsal, TBMM’ye verdiği kanun teklifinde vergi dilim matrahlarının memur ve emekli maaşlarına yapılan zam oranında arttırılmasını istedi. Gelir vergisi dilimi matrahlarının arttırılmaması sonucunda, yapılan zamların ücretli çalışanların cebine girmeden yok olduğunu belirten Ünsal, " Vergi dilimi konusunda düzenleme yapılmaması, milyonlarca ücretlinin hakkının gasp edilmesi anlamına geliyor" dedi. 

Ünsal, enflasyonun suçlusunun vatandaş olmadığını ve enflasyonun yükünün vatandaşa yüklenemeyeceğini belirterek, "Vergi dilim oranları güncellenmezse yapılan zammın da bir anlamı kalmayacaktır. Yapılan zammın önemli bir kısmı gelir vergisi olarak geri alınacak. Yani devlet, bir eliyle verdiğini diğer eliyle geri almaktadır. Vatandaşın, ekonomik olarak dayanacak gücünün kalmadığı bir ortamda, vergi dilimi sorununu giderecek düzenlemenin acilen yapılması gerekiyor. Milyonlarca vatandaşımızın hak kaybı yaşamaması için kanun teklifimiz derhal yasalaşmalıdır. Bu konuda da için İktidarı göreve davet ediyorum." ifadelerini kullandı. 

"VATANDAŞIN MAAŞI, ALİ CENGİZ OYUNLARIYLA GÖZ GÖRE GÖRE ÇALINIYOR"

Vergi dilim matrahlarıyla ilgili AKP’nin hiçbir adım atmamasının "anlaşılamaz" olduğunu belirten Ünsal açıklamasının devamında şöyle konuştu: 

"Ortada ciddi bir haksızlık ve hukuksuzluk var. Hem memurlara eksik yapılan zam konusunda, hem de vergi dilimlerinin güncellenmemesi konusunda tarihimizde eşi görülmemiş bir hak gaspı var.  6 Aylık enflasyon yüzde 42,35 iken memur ve emekliye hukuksuz biçimde zaten eksik açıklanan TÜİK’in resmi enflasyon rakamlarının bile altında yüzde 41,69’luk bir artış yapılıyor. Yetmiyor, 1 Ocak 2022’den bugüne enflasyon bu seviyedeyken, anlaşılamaz biçimde gelir vergisi matrahları değiştirilmiyor. Başka şekilde söylersek, yapılan zam hem eksik yapılıyor hem de gelir vergisi üst dilimlerine girmesi sonucunda iyice yok ediliyor. İktidar, ekonomik krizin sebepleri ve çözümleri ile uğraşmayı bırakarak tüm zamanını kendi halkına ali cengiz oyunu oynamakla geçiriyor. Milyonlarca insanın emeği yok ediliyor, ücretli çalışanların hakları çalınıyor. Bu yapılanların anlamı en hafif tabiriyle hırsızlıktır." dedi.

Öne Çıkanlar