CHP'den festival yasağına tepki: Gençler 'kabusu yendik' diyerek şarkı söyleyecek

CHP'den festival yasağına tepki: Gençler 'kabusu yendik' diyerek şarkı söyleyecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen Zeytinli Rock Festivali’nin yasaklanmasına "Erdoğan çok iyi biliyor. Gençle, karanlığı geride bırakırken şarkılar söyleyecek" diyerek tepki gösterdi

Zeytinli Rock Festivali’nin yasaklanmasına CHP'den de tepki geldi. 

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen yayınladığı yazılı açıklamada ""İktidara gelirken demokratik değerlerden bahsedip sinsice yasakçı ve otoriter bir rejimin hayalini kuranların son icraatı, gençlerin nefes aldığı alanlardan birini daha yok etmek oldu." dedi. 

"Elbette gülmek ve eğlenmek de bu ülkenin gençlerinin sonuna kadar hakkıdır." diyen Gökçen, yasakların bir kültürün yok edilmesi olduğunu savundu ve şunları söyledi:

"Düzene her zaman eleştirel bakabilenlerin; çoğunluğa ayak uydurmamanın, ‘aykırı’ olmanın da bir seçenek olduğunu gösterenlerin kültürünün yok edilmesidir. Bu yaşadığımız, Türkiye’ye katma değer sağlayan bir sektörün, bu sektörün emekçilerinin, potansiyel işlerinin ve bu ülkenin değerli sanatçılarının dünyaca ünlü kişilerle ilişki kurma fırsatının yok edilmesidir. Bu yaşadığımız, gençlerin dünyasından işte böyle bir alanın çalınmasıdır." 

'GENÇLER "BU KABUSU YENDİK" DİYEREK ŞARKILAR SÖYLEYECEK'  

Konser yasaklarına gerekçe yapılan 'huzurun bozulması' iddialarını da hatırlatan Gökçen, toplumun asıl huzrunun otoriter yönetim tarafından bozulduğunu da belirti ve gençlerin otoriter rej,m giderken şarkılar söyleyeceğini belirti.

"Toplumun huzurunu bozan, toplumun desteğini kaybetmiş olan bu otoriter anlayışın, Erdoğan’ın kendisidir. Erdoğan çok iyi biliyor. Bu karanlığı geride bırakırken milyonlarca genç, "Biz bir kabusu yendik" diyerek şarkılar söyleyeceğiz."  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar