CHP’den, Bakan Soylu’nun tweet’ine sert tepki: Yalan söylemeye de utanmıyor

CHP’den, Bakan Soylu’nun tweet’ine sert tepki: Yalan söylemeye de utanmıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Mersin Mitingi' tweeti, pek çok CHP yöneticisinin sert tepkisini çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, "Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir" tweeti, pek çok CHP yöneticisinin sert tepkisini çekti. CHP'li yöneticiler Soylu'ya "Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda 2021 Eylül'ünde miting yapanın AK Parti Genel Başkanı olduğunu unutmuş! Yalan söylemeye de utanmıyor" tepkisini gösterdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısı yaptı ve partisinin ilk mitingini 4 Aralık'ta Mersin'de yapacağını ilan etti. CHP Mersin İl Başkanlığı, mitingin; Mersin Cumhuriyet meydanında yapılması için Mersin Valilği'ne başvurdu. CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, dün yaptığı açıklamada; Mersin Valiliği'nin CHP mitinginin Cumhuriyet meydanında yapılmasına izin vermediğini duyurdu. Aktay, valiliğin Mersin Tevfik Gür Stadyumu yanında mitinge izin verdiğini bildirdi. Mersin Valiliği'nin bu kararına CHP yönetimi ve milletvekilerinden sert tepki yükseldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Eylül'de CHP için izin verilmeyen meydanda miting yapmıştı.                 

CHP'den gelen tepkiler üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; CHP’nin 4 Aralık mitingine ilişkin "Kemal Kılıçdaroğlu’na: Siyaset, kurnazlıkla değil asaletle yürür. Mersin Cumhuriyet Meydanı, 2014 yılından bu yana siyasi partilere miting alanı olarak verilmemiştir. Acizliğe ve yalana başvurulması ve siyasi mağduriyet üretme çabası, siyasi ahlakla bağdaşmaz" açıklamasını yaptı.

Soylu'nun açıklamalarına, pek çok CHP yöneticisinden sert tepki geldi. CHP'li üst düzey yöneticiler, Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı sıfatı ile 17 Eylül'de CHP'ye verilmeyen meydanda miting yaptığını anımsatarak, Soylu’nun paylaşımına şu tepkileri gösterdiler:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı:

"Siyasi partileri temsil eden genel başkanlarıdır. Sayın Erdoğan da Genel Başkan, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da... Erdoğan’a 17 Eylül’de açılan meydan, Sayın Kılıçdaroğlu’na neden yasaklanıyor?

Sıkıntınızı biliyoruz, anlıyoruz! 17 Eylül'de, saat 17.00'de, küçültmenize rağmen dolduramadığınız Cumhuriyet Meydanı'nı Kemal Kılıçdaroğlu hınca hınç dolduracak korkusu bu… #GeliyorGelmekteOlan"

CHP Genel Başkan Yarımcısı Muharrem Erkek:

"Partili Cumhurbaşkanının siyasi ahlaktan yoksun kurnaz Bakanına bakın... Mersin Cumhuriyet Meydanı'nda 2021 Eylül'ünde miting yapanın AK Parti Genel Başkanı olduğunu unutmuş! Yalan söylemeye de utanmıyor!"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç:

"Peker’in Sülü’sü asalet kim sen kim…"

CHP Parti Meclisi Üyesi Yunus Emre:

"Siyasette yaşanan tüm şaibelerle adı anılan bir kişisin, ahlaktan da asaletten de bahsedemezsin! AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın toplu açılış töreni kılıfına bürünmüş Mersin mitingi için AKP Mersin İl Teşkilatı'nın paylaştığı görselleri de paylaşıyorum, bakın bakalım miting nerdeymiş!"

Öne Çıkanlar