CHP’den Akşener’e adaylık yanıtı: Akşener'in sözleri bizim söylemimizle çelişmiyor

CHP’den Akşener’e adaylık yanıtı: Akşener'in sözleri bizim söylemimizle çelişmiyor
Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Özel, 4 gün sonra tüm Türkiye'nin 6'lı Masa'nın sonuç bildirgesini göreceğini vurguladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün Habertürk’te dile getirdiği "6’lı Masa’nın noter olma görevi yok. Masaya biz de aday getirebiliriz. Aday CHP’li de olabilir." sözleri üzerine açıklamalarda bulundu.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Özel şunları dile getirdi:

"Açıklamayı Kılıçdaroğlu yapsaydı bunları söylerdi. Altılı Masa’nın kurulduğunu söylüyor ve ona önem atfediyorsanız, o masanın karar verici olduğunu söylersiniz. Sizin söylediğiniz noterler karar verici değillerdir, önüne neyi götürürseniz onu damgalar ‘aslı gibidir’ yapar.

Karar verici 6’lı Masa olduğuna göre -ki bunu sayın genel başkan defalarca söylüyor- ve o 6’lı Masa’nın belirleyeceği aday 13’üncü cumhurbaşkanı olacağına göre, genel başkanımızın söylemiyle çelişen bir durum yoktur."

Sözlerine "6’lı Masa’nın toplantısına 4 ay yok 4 gün var." diye devam eden Özel, 6 liderin nasıl bir sonuç bildirgesi imzalayacağını tüm Türkiye’nin göreceğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar