CHP: Danıştay 'maden' düzenlemesinde yürütmeyi durdurma kararı aldı

CHP: Danıştay 'maden' düzenlemesinde yürütmeyi durdurma kararı aldı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, zeytinlik alanlarda madenciliğin önünü açan yönetmelik değişikliğinde Danıştay 8’inci Daire’nin yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetinin önünü açan yönetmelik değişikliğinde Danıştay 8’inci Daire’nin yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Maden Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle zeytinlik alanların madencilik faaliyetine açılmasına karşı Danıştay’a açılan davada yürütmeyi durdurma kararı çıktığını duyurdu. Danıştay 8. Daire’nin yürütmeyi durdurma kararını CHP’li Öztunç duyurdu. Ali Öztunç, AKP’nin zeytinlikleri "talan etmek istediğini" savunurken; Danıştay’a, Türkiye Barolar Birliği, CHP ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün yönetmelik değişikliğini iptali için dava açtığını anımsattı.

Öztunç, "Danıştay 8. Dairesi nihayetinde yürütmenin durdurulması kararını verdi. Böylece esastan karar verilene kadar herhangi bir işlem yapılmayacak. Esastan görüşülecek olan davanın da nihayete ermesini ve zeytinliklerin kurtarılmasını talep ediyoruz. Yani Danıştay zeytini talan etme yönetmeliğine dur demiş oldu" dedi.

Yürütmeyi durdurma kararını sosyal medyadan duyuran Öztunç, şöyle yazdı:

"Esastan karar verilene kadar herhangi bir işlem yapılmayacak. Esastan görüşülecek olan davanın da nihayete ermesini ve zeytinliklerin kurtarılmasını talep ediyoruz. Yani Danıştay zeytini talan etme yönetmeliğine dur demiş oldu. Kararın gerekçesiyse yönetmeliğin zeytin yasasına aykırı olması." (ANKA)

Öne Çıkanlar