CHP Ankara İl Başkanı Akıllı: Türkiye’nin hemen her ilinde SADAT gibi yapılar var

CHP Ankara İl Başkanı Akıllı: Türkiye’nin hemen her ilinde SADAT gibi yapılar var
CHP'li Akıllı, 'Türkiye’nin değişik yerlerinde bugün çeşitli dernekler adında örgütlenmiş ama henüz bu alanda faaliyet göstermemiş yapılar olduğuna dair ciddi bilgilerimiz var' dedi.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, bir grup gazeteciyle kahvaltıda bir araya geldi. Akıllı, sandık güvenliği başta olmak üzere seçimlere yönelik hazırlıkları, altı partinin temasları, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yöneltilen sorulara yanıt verdi.

Ali Hikmet Akıllı, bir gazetecinin erken seçime karşı Ankara örgütünün hazırlıklarına dair sorusunu cevapladı. Akıllı, Türkiye’nin gündeminin seçim güvenliği olduğunu belirterek, " Şimdi SADAT diye bir kuruluş ile karşılaştı Türkiye. Tarihte ilk defa yaşıyoruz. Genel başkanımızın ifade ettiği gibi paramiliter bir kuruluş olduğu anlaşılıyor" dedi. SADAT gibi kuruluşların Türkiye’nin değişik yerlerinde dernekler altında örgütlendiğine dair ciddi bilgilere sahip olduklarını iddia eden Akıllı şunları dile getirdi:

'TÜRKİYE’NİN HEMEN HER İLİNDE'

"Türkiye’nin gündemi Seçim güvenliği. Şimdi SADAT diye bir kuruluş ile karşılaştı Türkiye. Tarihinde ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Genel başkanımızın ifade ettiği gibi paramiliter bir kuruluş olduğu anlaşılıyor. İşin tehlikeli yanı sadece SADAT’tan ibaret değil Türkiye’nin değişik yerlerinde bugün çeşitli dernekler adında örgütlenmiş ama henüz bu alanda faaliyet göstermemiş ama hazırlanan yapılar olduğuna dair ciddi bilgilerimiz var. Türkiye’nin hemen her ilinde şu ya da bu henüz bir şey yapmadıklarından isimlerini söylemem doğru olmaz, umuyorum olmaz. Ama seçim satı mahalline iyice girdiğimizde onların faaliyetlerini hep beraber inceleyeceğiz. Bu alana yönelik tedbirler almaya çalışıyoruz"

Akıllı, seçim güvenliğine ilişkin iddialarını detaylandırmasını isteyen bir gazetecinin sorusu üzerine şunlar dile getirdi:

'SOKAKLARDA TOPLU ŞİDDET EYLEMLERİ İLE KARŞILAŞABİLİRİZ'

"2015’i hatırlayalım Haziran ve Kasım arasındaki dönemi. Türkiye çok açık bir şekilde terörize edildi. Daha öncesinde olmayan hemen seçimin arkasından kesilen şiddet ve terör olayı ile karşılaştık. SADAT ile ilgili mesela aslında kendi ağızlarından kaçırdıkları şeyler… Ümit Bey’i hatırlarsınız bir uçak sohbetini paylaşmıştı. Artık kimse için sır değil. İllegal yöntemlerle halkı korkutarak ürküterek tercihi etkileme. Bir güvenlik kaygısı toplumda en önemli şeylerden biridir. Bizi 2015’te Kasım’a götüren süreçte böyleydi. Halk güvenliğinden endişe etmişti sonuçları etkiledi. Bugün yaratılmak istenen ortamda bir kaos ortamı çatışmayı körüklemeyi çalışan.

'DÜĞMEYE BASILDIĞINDA HAREKETE GEÇECEKLERDİR'

Kimi yerlerde kimi parti binalarına saldırılar ile karşılaşabiliriz siyasetçilere saldırılarla karşılaşabiliriz sokaklarda toplu şiddet eylemleri ile karşılaşabiliriz bunun her zaman bize dönük olması gerekmez. hatırlayın ‘oradan sallarım iki bomba diyen’ anlayış hala iktidarda. Bunun yapmayacağının garantisi yok. Bu kuruluşların varlık sebebi o. Şimdilik uyuyorlar. Ama SADAT gibi merkezlerden düğmeye basıldığında harekete geçeceklerdir.

'AMAÇ SOKAKTA ÇATIŞMA YARATMAK'

(Sokağa çekmeye mi çalışıyorlar sorusu üzerine) Evet. Sadece sokağa çekmeye değil sokakta demokratik eylemlerde hiçbir yanlışlık yok. Amaç sokağa çekip sokakta çatışma yaratmak bizim kanaatimiz bu yönde"

'DOĞRU ADAY KEMAL KILIÇDAROĞLU’DUR'

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra hem altılı masa liderleri hem büyükşehir belediye başkanlarının Cumhurbaşkanlığı adaylığında isimlerinin geçtiğine yönelik soru üzerine Akıllı, "Elbette adayı altılı masa belirleyecek ama ben CHP Ankara İl Başkanı olarak, Ankara İl Örgütü adına rahatlıkla şunu söyleyebilirim. Bizim adayımız Sayın Genel Başkanımızdır. Altılı masaya önerimiz de budur. Doğru aday Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Biz altılı masadan da aday olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun isminin çıkmasını bekliyor ve istiyoruz" yanıtı verdi

Öne Çıkanlar