Gözaltına alınan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan serbest bırakıldı

Gözaltına alınan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan serbest bırakıldı
İstanbul'a geldiği sırada gözaltına alınan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Özcan'ın Nedim Şener'in şikayeti kapsamında ifadesinin alındığı belirtildi.

Tatil için İstanbul'a geldiği sırada İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Özcan'ın gözaltı haberini duyuran eski CHP Milletvekili ve  gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından "Özcan, Hürriyet Yazarı Nedim Şener’in şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada ifade vermediği için yakalama kararı çıkarılmış" bilgisini paylaştı.

Türkiye ve ABD tarafından kara para aklama soruşturması kapsamında Avusturya’da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili çalışmalarıyla bilinen Yurter Özcan "Savcılık hakkımda yakalama kararı çıkarmış" dedi.

Saat 16.20’de havalimanına inen ve 10 dakika sonra pasaport kontrolü sırasında gözaltına alınan Özcan, hakkında ‘yakalama kararı’ olduğuna dair bilgi verdiklerini ve ifadesi alınmak üzere havalimanı karakolu dışında farklı bir birime götürüldüğünü söyledi.

Özcan, gözaltı haberini sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurmuştu: "Ramazan Bayramı için ABD’den geldiğim İstanbul’a giriş yaparken havalimanında gözaltına alındım. Savcılık hakkımda yakalama kararı çıkartmış. Henüz detayları bilmiyorum. İfade vermeyi bekliyorum. Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Öne Çıkanlar