Charlie Hebdo'dan Erdoğan karikatürü

Charlie Hebdo'dan Erdoğan karikatürü
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, söz konusu karikatüre küfürle yanıt verdi.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef alan karikatürüne tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Batı'nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar" dedi.

Yayınladığı Muhammed peygamber karikatürleriyle bir süredir gündemde olan Charlie Hebdo bu kez AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı kapağına taşıdı.

Karikatürde, iç çamaşırlarıyla bir koltukta oturan Erdoğan resmedilirken üzerinde, "Erdoğan özelde çok komik" yazısı yer aldı.

'FAŞİZM VE FAŞİSTLER KAYBEDECEK'

Derginin resmi Twitter hesabı üzerinden yayınlanan karikatüre Türkiye'den tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Batı'nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Cumhurbaşkanımızı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. Cumhurbaşkanımız küresel vicdanın sesi olmaya devam edecek. Türkiye güçlenececek, faşizm ve faşistler kaybedecek" ifadelerini kullandı.

BAKAN YARDIMCISINDAN KÜFÜR

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise kişisel hesabından yaptığı paylaşımda küfür etti. Çam, Fransızca attığı tweet'te "P…siniz, o… çocuğusunuz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar