ÇGD, Bakan Bozdağ'a soru sorulmasını engelleyen basın danışmanına tepki gösterdi

ÇGD, Bakan Bozdağ'a soru sorulmasını engelleyen basın danışmanına tepki gösterdi
ÇGD, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın basın danışmanı Bilal Çetin'in, Fox TV muhabirinin soru sormasını engellemesine tepki göstererek, "gazetecilik mesleğinden gelmesi utanç vesikasıdır" dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD); Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın basın danışmanı Bilal Çetin'in, Fox TV muhabirinin soru sormasını engellemesine tepki gösterdi. ÇGD'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Adalet Bakanı Bozdağ’ın programını takip eden FOX TV muhabiri Yeşim Karacaoğlu’ya ‘soru sorma’ uyarısı yapan 'basın danışmanı’nın köken olarak gazetecilik mesleğinden gelmesi utanç vesikasıdır"

ÇGD tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Adalet Bakanı Bozdağ’ın programını takip eden FOX TV muhabiri Yeşim Karacaoğlu’ya ‘soru sorma’ uyarısı yapan, üstüne salona alınmama kararının bulunduğunu söyleyen anlayış, hele bir de bunu söyleyen ‘basın danışmanı’nın köken olarak gazetecilik mesleğinden gelmesi utanç vesikasıdır.

Ne ‘basın danışmanı' görünümündeki ‘sansür memurları' ne de 'düzenleyici kurum' kisvesi altındaki iktidarın sansür mekanizmaları, gazetecilerin soru sormasını, haber yapmasını engelleyemez, engelleyememiştir."

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın basın danışmanı Bilal Çetin'in FOX TV muhabiri Yeşim Karacaoğlu'na yönelik sarf ettiği sözler gündem oldu. Çetin, Bozdağ'ın katıldığı dışarıya ve gazetecilerin sorularına açık bir toplantıya katılan FOX TV muhabirinden soru sormamasını istedi.

Çetin, "Hanımefendi bak rica ediyorum soru sormayın bak rica ediyorum. Bak normalde ben sizi buraya almayacaktım... Normalde buraya sizi almayacaktım. FOX TV'yi almayacaktım. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı iletişim dairesinden şeyi var" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar