Cezasını tamamlayıp tahliye olan Demirbaş, 'infaz yakma' ile yeniden tutuklandı

Cezasını tamamlayıp tahliye olan Demirbaş, 'infaz yakma' ile yeniden tutuklandı
Cezası tamamlandıktan sonra tahliye olan Gamze Demirbaş, Bayburt İnfaz Hakimliği'nin 'infaz yakma' kararıyla 5 ay sonra yeniden tutuklandı.

Cezalarını tamamlayarak tahliye olan birçok kişi "Hücre cezaları olduğu" gerekçesiyle tahliyelerinden aylar sonra infazları yakılarak tekrar cezaevine alınıyor. Tahliye olduktan 8 ay sonra "Hücre cezası olduğu" gerekçesiyle tekrar tutuklanan Kürt yazar Leyla Saraç’ın ardından, Ardahan’da yaşayan Gamze Demirbaş da aynı gerekçeyle tekrar tutuklandı. 

Kars 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasının infazını bitirerek Ocak ayında tahliye olan Gamze Demirbaş, "Üçten fazla hücre cezası olduğu" gerekçesiyle infazı yakılarak tekrar cezaevine konuldu.

1 YIL 3 AY DAHA KALACAK 

Demirbaş’ın dosyasını inceleyen Bayburt İnfaz Hakimliği, "Her ne kadar hükümlünün tahliyesine karar verilmiş olsa da hükümlünün disiplin cezasının incelenmesinde üçten fazla hücre disiplin cezasının bulunması nedeniyle şartlı tahliye şartları taşımadığı anlaşılmakla kararın kaldırılmasına karar verilmiştir" denildi. Tutuklanarak Ardahan Kapalı Cezaevi’ne konulan Demirbaş, 1 yıl 3 ay daha cezaevinde geçirecek.

SARAÇ İÇİN DE AYNI KARAR VERİLMİŞTİ

Yine geçen hafta Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi’nden 25 Ekim’de cezasını bitirerek koşullu salıverilme ile tahliye olan Kürt yazar Leyla Saraç da 8 ay sonra "9 hücre cezası" olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bayburt İnfaz Hakimliği tarafından çıkarılan arama kararı sonrası İzmir Havaalanı’nda gözaltına alınan Saraç, çıkarıldığı mahkemece "infazı yandığı" gerekçesiyle tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. (MA)
 

Öne Çıkanlar