Cezaevinde yaşamını yitiren Abdullah Ece kitlesel törenle defnedildi

Cezaevinde yaşamını yitiren Abdullah Ece kitlesel törenle defnedildi
Cezaevinde yaşamını yitiren hasta tutuklu Abdullah Ece, yüzlerce kişinin katıldığı kitlesel törenle Gabar Dağı eteklerinde bulunan Bana köyünde defnedildi.

İzmir Buca Cezaevi’nde tutulan ve koronavirüse yakalandıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren hasta tutuklu Abdullah Ece (73), memleketi Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde bulunan Bana köyünde kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı. Dün yaşamını yitiren Ece’nin cenazesi, hava yoluyla Şırnak’a getirildi. Ece’nin cenazesi, Şerafettin Elçi Havalimanı’nda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ile il ve ilçe örgütü yöneticileri, Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri ve yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile Güçlükonak ilçesinin Bana köyüne getirilen Ece’nin cenazesi, dini vecibelerinin yerine getirilmesi için köy camisine götürüldü.

Sarı, kırmızı, yeşil renklere sarılı Ece’nin cenazesi, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Şehîd namirin" sloganlarıyla getirildiği köy mezarlığında defnedildi.

KÜRT HALKINA DÜŞMANLIK

Mezarlıkta konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, "Onlar, zulme ve zorbalığa karşı, halkının özgürlüğü, hak ve hukuku için mücadele edenlerdir. Dönemin sahabeleri zulme ve inkâra karşı mücadele edenlerdir. Kürt halkı hiçbir halka karşı düşmanlık yapmıyor. Kimsenin topraklarını işgal etmiyor ve kimsenin kimliğini inkâr etmiyor. Fakat egemenler, tüm bunları Kürt halkına karşı yapıyorlar. Kürt halkının kendi toprağında özgür bir şekilde yaşamasına izin vermiyorlar. Ya bir dağ başında bizleri öldürüyorlar ya da cezaevlerinde. Bugün cezaevleri idam evlerine dönüştürüldü. Onlarca arkadaşımız uygulanan zorbalıklar sonucu hayatını kaybetti. Onlar münafıktır. Dedikleri ile yaptıkları bir değildir. Abdullah arkadaşımızda çok zorlu ve zulüm koşullarında hak, hukuk ve özgürlük için hayatını kaybetti" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar