Cezaevinde 12 Eylül uygulamaları: Adalet Bakanlığı’na gönderilmek istenen dilekçeler de yırtılıp atılmış

Cezaevinde 12 Eylül uygulamaları: Adalet Bakanlığı’na gönderilmek istenen dilekçeler de yırtılıp atılmış
Oğluyla yaptığı telefon görüşmesinde kendisine maruz kaldıkları uygulamaları anlattığını belirten anne Pehlivan 'Aileler olarak bu hukuksuzlukları kabul etmiyoruz' dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride ve artan hak ihlallerine karşı cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemi 190’ıncı gününde sürüyor. Malatya Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan tutuklular, açlık grevine girdikleri için hem ciddi hak ihlallerine maruz kalıyor hem de cezaevi idaresi tarafından tek kişilik hücrelere konuluyor.

2011 yılından beri tutuklu olan ve yargılandığı davadan 23 yıl hapis cezası alan Akçadağ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Mesut Pehlivan (31) 2 Haziran günü annesi Garip Pehlivan ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerini anlattı. Pehlivan, kendisinin de devam eden açlık grevine dahil olacağını aktardı.

12 EYLÜL UYGULAMALARI

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Garip Pehlivan, yaptığı telefon görüşmesinde oğlunun şu bilgileri aktardığını söyledi: "Yarın üç arkadaşla birlikte açlık grevi eylemine dahil olacağız. Eyleme dahil olmamız nedeniyle cezaevi idaresi, ‘eylem boyunca sizi hücrede tutacağız’ dedi. Daha önce greve giren arkadaşlarımız da hücreye konulmuştu ve gerekli besin ihtiyaçları karşılanmamıştı. Kantinden ihtiyaçlarını almalarına izin verilmedi. Haftalık telefon görüşmesine çıktığımızda başımızı önümüze eğmemizi istiyorlar. Bunlar 12 Eylül döneminin politikalarıdır. Gönderilen mektuplar bize verilmediği gibi, bizim yolladığımız mektuplar da gönderilmiyor. Adalet Bakanlığı’na göndermek istediğimiz dilekçeler ise cezaevi idaresi tarafından yırtılıp atılıyor ve yeniden yazmamızı istiyorlar."
‘ÇOCUKLARIMIZA UYGULANAN ZULÜM DEVAM ETTİKÇE AÇLIK GREVİ EYLEMLERİ SÜRECEK’

Öcalan üzerinde tecridin ağırlaştırıldığını, tecridin diğer cezaevlerine de yayıldığını anlatan anne Pehlivan, "Bu tecrit her yere yayılmış durumda. Sayın Öcalan 23 yıldır tecrit altında, bizler istiyoruz ki; Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın, aile ve avukat görüşleri yapılsın. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit devam ettikçe, çocuklarımız üzerindeki tecrit ve baskılar da son bulmayacak. Çocuklarımıza uygulanan zulüm devam ettikçe de açlık grevi eylemleri devam edecek. Aileler olarak bu hukuksuzlukları kabul etmiyoruz" dedi. Pehlivan, "Tutuklulara ses verelim. Çocuklarımız üzerinde sürdürülen bu baskı ve hukuksuzlukları kabul etmiyoruz" diye ekledi.

Aynı cezaevinde kalan İbrahim Ateş de 25 Mayıs tarihinde ağabeyi Abdulgaffur Ateş ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde açlık grevine girdikleri için hücreye konulduğunu aktarmıştı.

Öne Çıkanlar