'Cesaret bulaşıcıdır'

'Cesaret bulaşıcıdır'
İstanbul'da 12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin açılışı "Hayır'ın cesareti beyaz perdeye de yansımalı" sözleriyle yapıldı. Törende Müjde Ar'a plaket verildi.

KÜLTÜR-  İstanbul’da 12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin açılış gecesi, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu oyuncu Onur Saylak’ın yaptığı gecede "Kibar Feyzo" filmi gösterildi. Filmin başrol oyuncularından Müjde Ar’a plaket verildi. Festival Komitesi adına açılış konuşmasını yapan Ece Ünsal, "Bu yıl ‘Hayır’ın cesareti beyaz perdeye de yansımalı, diye düşündük" dedi. Ünsal, festivalde gösterilen filmlerden "Neredesin Arkadaşım" belgesel filminin yönetmeni Kazım Kızıl’ın tutuklandığını, festivalin gönüllüsü Zeynep Çelik’in 6 gündür Diyarbakır'da gözaltında tutulduğunu hatırlattı.

Etha'da yer alan haberde, "Faşo Ağalara karşı Güloların filmleriyle festivali sürdüreceğiz" diyen Ünsal, bol filmli bir hafta diledi. Festivalin düzenleyicilerinden Sendika.Org’un 40. defa kapatılışının ve mücadelesinin anlatıldığı kısa bir film gösterildi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, plaket verdiği Müjde Ar için "Fabrikada, tarlada, sokakta direnen kadının simgesidir" dedi. Gecede DİSK Korosu sahne aldı ve Ruhi Su türkülerinin ardından söylenen 1 Mayıs ve Enternasyonal Marşı’nı bütün salon sıkılı yumruklarıyla ayakta ve hep bir ağızdan söyledi.

Öne Çıkanlar