Çerkezlerden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a tepki

Çerkezlerden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a tepki
‘Ethem’in hainliği ya da kahramanlığı’, siyasi istikbalini popülizmle pekiştirmeye çalışan insanlar tarafından Çerkes toplumunun önüne adeta bir sopa gibi servis edilmektedir.'

Kafkas Dernekleri Federasyonu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun demecine ilişkin Twitter'dan verdiği yanıtta  'Çerkes Ethem gibi saf mı değiştirdin?' sözlerine tepki gösterdi.

Özcan paylaşımında, "Sayın Merkez Bankası Başkanı kıvırmayalım lütfen. Sen sayın Cumhurbaşkanına gider mi yapıyorsun yoksa ekonomik kurtuluş savaşının en hararetli günlerinde Çerkez Ethem gibi saf mı değiştirdin? Faiz lobisinin adamı mı oldun?" ifadelerini kullanmıştı.

Dernekten yapılan açıklamada, "Daha önce defalarca tekrarladığı popülist, ırkçı ve düşmanlaştırıcı ifadelerine bir yenisini daha eklediğini üzülerek görmüş bulunmaktayız" denildi. 

'MÜLTECİ DÜŞMANLIĞIYLA GÜNDEMİ MEŞGUL EDEN ÖZCAN...'

"Daha önce de insanların milli duygularını istismar eden, uymakla yükümlü olduğu kamu hizmetinde eşitlik gibi ilkeleri çiğneyen popülist ve hukuk dışı karar ve uygulamalara imza atan ve mülteci düşmanlığıyla pek çok kez ülke gündemini işgal eden Özcan, Ethem Bey hadisesine atıfta bulunarak muhatabına yaptığı ihanet imasında bir halkın ismini zikretmek suretiyle Çerkes toplumunun haklı tepkisini çekmiştir" ifadelerinin kullanıldığı açıklamda, şu görüşlere yer verildi:

'RENCİDE EDİCİ, SUÇLAYICI, DAMGALAYICI DİL'

"Cumhuriyet tarihinin aydınlatılması gereken önemli olaylarından biri olan ‘Ethem’in hainliği ya da kahramanlığı’, siyasi istikbalini popülizmle pekiştirmeye çalışan insanlar tarafından Çerkes toplumunun önüne adeta bir sopa gibi servis edilmektedir. Ne var ki tarih biliminin konusu olması gereken bu meselenin, bir halkı rencide edici, damgalayıcı ve suçlayıcı bir dille siyasi tartışmalara malzeme edilmesi ortalama bir politikacıda, özellikle herkese eşit hizmet götürmekle mükellef bir belediye başkanında, bulunması gereken akıl, izan, siyasi ahlak gibi niteliklere uygun düşmemektedir.

'ASLİ GÖREVİNİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ'

Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak Tanju Özcan’ı ve siyasi hırsları ve hesapları uğruna, toplumu bir grubun dezavantajları veya farklılıkları üzerinden kutuplaştırma, ayrıştırma ve ötekileştirme üzerine bir siyasi kariyer inşa etmeye ve gündem yaratmaya çalışan tüm siyasetçileri kınıyor; bu siyasetçi ve mensubu oldukları siyasi partileri aklın, bilimin, insan hakları ve evrensel değerlerin ışığında, hukuki ve etik ilkeler çerçevesinde, asli görevlerini yapmaya davet ediyoruz."

ÖZCAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Açıklamanın ardından yeni bir paylaşım yapan Tanju Özcan, "Çerkez kardeşlerimi istemeden üzdüysem haklarını bana helal etsinler" diyerek şunları yazdı:

"Çok sayıda Çerkez dostum beni aradı. Çerkezler çok saygı duyduğum vatansever insanlar,yanlış anlaşılmaktan dolayı çok üzüldüm. Beni tanıyanlar Çerkezler’e karşı olan muhabbet ve sevgimi gayet iyi bilirler. Çerkez kardeşlerimi istemeden üzdüysem haklarını bana helal etsinler." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar