Çerkesler: Savaş karşıtlığı sadece lafta kalmamalı

Çerkesler: Savaş karşıtlığı sadece lafta kalmamalı
Savaş karşıtı tavrın sadece söylemde kalmaması gerektiğini belirten Çerkesler, Ukrayna’ya karşı başlatılan savaşın sona ermesi için herkesi sokağa çıkmaya davet etti.

Yurtsever Devrimci Çerkes Hareketi, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri operasyona ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Çerkeslerin işgal ve savaşın her türlü yıkımını yüzyılı aşkın süredir yaşadığı belirtilen açıklamada, Ukrayna’ya karşı başlatılan savaşın bir an önce durması için tüm toplumsal güçlerin devreye girmesi için çağrı yapıldı.

Çerkeslerin 158 yıl önce Rus Çarı tarafından sürgüne zorlandığı hatırlatılan açıklamada, "Dünya halklarının yeni çarlara ve yaratacağı acılara fırsat vermemesi gerektiğini belirtmek isteriz. Öte yandan dünyada Çarların ortaya çıkmasına neden, milliyetçi, yasakçı ve savaş örgütü NATO bağımlısı bir anlayışın Ukrayna halkı üzerinde sistematik işlenmesine karşı da tavır almanın güncel politik bir görev olduğunu söylemek isteriz. Savaşın acı, yokluk, yıkım ve ölümün yanında yaşam alanları tahribata uğramış gezegenimiz için ölümcül olduğunu görmek ve savaşın sona erdirilme ihtiyacının tüm dünya insanlarının yaşamsal olduğunu haykırmak durumundayız" ifadeleri yer aldı.

‘SAVAŞ KARŞITI TAVIR SADECE SÖYLEMDE KALMAMALI’

Savaş karşıtı tavrın sadece söylemde kalmaması gerektiğine yer verilen açıklamada, yüz binlerin savaşa karşı alanlarda olması gerektiği vurgulandı. Barışın geciktiği her anın acılara ve yıkımlara neden olduğu vurgulanan açıklamada, "Zaman kaybetmeksizin barışın sesini sokaklara taşıma konusunda tüm toplumsal muhalefet ile birlikte Devrimci Yurtsever Çerkes halkları olarak elimizden geleni ortaya koyacağımızı duyuruyoruz" denildi.

Öne Çıkanlar