Cengiz Holding önünde öğrenci eylemi: Tahtlarınızı yıkacağız

Cengiz Holding önünde öğrenci eylemi: Tahtlarınızı yıkacağız
Ekonomik kriz nedeniyle geçinemediklerini belirten öğrenciler, Cengiz Holding’in önünde eylem yaparak, “Yıkılmaz dediğiniz tahtları, saltanatları yıkacağız” dedi.

Öğrenci Dayanışması, yaşanan ekonomik krizden öğrencilerin geçinemediğine dikkat çekmek için İstanbul Altunizade bulunan Cengiz Holding’in önüne eylem gerçekleştirdi. "Haramilerin saltanatını yıkacağız" pankartını açarak sık sık "Milyonlar aç, milyonlar işsiz, işte  kapitalist sisteminiz " sloganları atıldı. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri faturalarını da göstererek tepkilerini dile getirdi.

'BİRİKMİŞ FATURALARLA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORUZ'

Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’in servetine servet kattığını belirten öğrenciler, "Cengiz’in yıkılmaz dediği servetini her gün büyütürken, biz, bir ayı nasıl geçireceğimizi düşünen ve birikmiş faturalarla yaşam mücadelesi verenleriz. Zenginlerin eli boğazımızdayken, nefes almaya çalışan üniversite öğrencileriyiz" dedi.

‘HESAP SORACAĞIZ’

Öğrenciler açıklamanın devamında, "Kendilerine yaptıkları cennette bizlere her günü cehenneme çevirenlere sesleniyoruz. Yıkılır elbette yıkılmaz dediğini saltanatlar tahtlar. Yıkacağız biliyoruz. Geçinemiyoruz. Her gün daha fazla yoksullaşıyoruz. Siz varsınız diye yaşayamıyoruz. Sizin tarafınızdan her gün öldürülüyoruz. Artık yeter tahammül edemiyoruz. Biz açken, saray sofralarında ardını düşünmeden yiyenler var. Yarınımızı belirsiz yaşarken, hayatı var eden fabrikalardan, sokaklardan gelerek hesap soracağız" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar