Cenazenin PTT’yle gönderilmesine tepki: Binlerce defa lanet olsun

Cenazenin PTT’yle gönderilmesine tepki: Binlerce defa lanet olsun
'Dünyanın hiçbir yerinde, savaş halinde bile böyle insanlık dışı bir muameleyi yeryüzü görmedi.'

Dersim'de merkeze bağlı Xelasor Tepesi’nde 23 Mayıs 2017 yılında yaşamını yitiren PKK’li Agit İpek'in cenazesinin ailesine PTT ile gönderilmesine tepki yağdı. Kürt siyasetçileri de sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarda, yaşananları "insanlık dışı uygulama" olarak değerlendirdi.

Yaşadıklarını anlatan anne Halise Aksoy ise "Bir gün çıkıp ‘Çocuğunuzun kemiklerini bulduk gelin alın’ diyecekler diye düşünüyorduk. Fakat bilmiyorduk ki PTT’nin etiketini oğlumun cenazesinin üzerine yapıştırıp göndereceklerini. Bu hiçbir dine, Müslümanlığa sığmaz" dedi.

‘BİNLERCE DEFA LANET OLSUN’

Kürt siyasetçileri sosyal medya hesaplarında şu paylaşımlarda bulundu: 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven: ‘Kargonuz var gelin alın deniliyor’ Xalise anneye. Canından bir parça, bin bir emekle büyüttüğü gül kokulu oğlunun paketlenmiş cenazesini veriyorlar. Buna rağmen anne 'halkımızın başı sağ olsun' diyor. Tarih şahidimizdir ki sana bu acıyı yaşatanlar, acıların en büyüğünü yaşayacaktır.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz: Kürt halkına düşmanlıkta sınır tanımayan zihniyetiniz, bütün insanlık onurunu ayaklar altına almıştır. Ama biz halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtalan: Bir anneye kargo ile evlat cenazesi gönderenlerin iktidarı bin kere yerin dibine batsın. Kürde, insanlığa olan düşmanlıklarına binlerce defa lanet olsun.

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca: Ne kadar ahlaksız ve vicdansız olabildiğinizi herkese tekrar gösterdiniz.

HDP Van Milletvekili Tayip Temel: İnsanlık tarihi boyunca böyle bir alçaklık, böyle bir düşmanlık görmedi. Alçaklığın tarihini yazıyorsunuz.

HANGİ VİCDAN HANGİ AHLAK KABUL EDER

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş: İnsanlıktan çıkmanın bir adımı daha. Dünyanın hiçbir yerinde, savaş halinde bile böyle insanlık dışı bir muameleyi yeryüzü görmedi. Bir anneye evladının cenazesini kargo ile göndermek hangi dine, hangi vicdana, hangi hukuka sığar.

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit: Bir annenin cenazesini postayla ona göndermeyi insanlık dilinde tanımlayacak bir cümle yok. Bu davranışı hangi din, hangi vicdan, hangi ahlak kabul edebilir. İnsanlık hiç bu kadar alçalmadı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ: Bir anneye evladının bedenini posta kutusunda teslim edecek kadar alçaksınız! Kürt düşmanı politikalarınız sonunuzu getirecek.

‘HİTLER FAŞİZMİ MAHSUN KALIR’

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel: İnsanlıktan nasibinizi zerre kadar almamışsınız. Utanın diyeceğiz ama utanacak bir yüzünüz olsaydı bu ahlaksızlığı yapmazdınız.

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun: Söylenecek söz bulamıyorum... Bu tablo ne vicdana ne de insanlığa sığar... Hitler faşizminin alçaklığı bile bu tablonun karşısında masum kalır.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü: AKP İktidarı Kürtlerden, Kürt olarak ölmüş olmanın hesabını soruyor. Bir anneye PTT yoluyla kargo paketi ile evladının cenazesini gönderiyor. İnsanlıktan çıkmışsınız.

ANNE AKSOY: AGİTİM PTT YAZILI PAKETİN İÇİNDE

Mezopotamya Ajansı'na konuşan anne Halise Aksoy, "Diyarbakır Adliyesi’ne gittiğimde ‘Emanet nedir’ diye sorunca ‘Kemikleriniz gelmiş, kutunun içinde’ dediler" dedi. 

Anne Aksoy, Mart ve Nisan aylarında yaşadıklarını şöyle anlattı: "İstanbul’da olduğum bir zamanda Diyarbakır Adliyesi arayıp ellerinde bir dosya olduğunu, gelip almam gerektiğini söylendi. Oğlumla mı ilgili olduğunu sorunca gizli olduğunu söylediler. Aradan 10 gün geçti, bu sefer Tunceli Adliyesi beni arayıp dosyanın kendilerinde olduğunu söylediler. Ben tekrar ‘Diyarbakır’a gönderin’ dedim. Emniyetten aldığım kağıtta emanet yazıyordu. Diyarbakır Adliyesi’ne gittiğimde emanet nedir diye sorunca ‘Kemikleriniz gelmiş, kutunun içinde’ dediler. Baktım paketim orada, Agitim PTT yazılı paketin içinde. Kemiklerimi aldım evime geldim." 

‘HİÇBİR DİNE SIĞMAZ’

Bunu yapanların insaniyet namına hiçbir duygusunun olmadığını dile getiren Anne Aksoy, vicdan sahibi insanların bu uygulamaları yapamayacağını söyledi. Anne Aksoy, "Düşünsenize çocuğunuzun kemikleri kargo ile elinize ulaşıyor. Agit’in kemiklerinin ellerinde olduğunu düşünüyordum. Bu yüzden bu kadar beni gezdirip uğraştırdıklarını tahmin ediyordum. Fakat bu kadar büyük bir vahşeti tahmin etmiyorduk. Bir gün çıkıp ‘Çocuğunuzun kemiklerini bulduk gelin alın’ diyecekler diye düşünüyorduk. Fakat bilmiyorduk ki PTT’nin etiketini oğlumun cenazesinin üzerine yapıştırıp göndereceklerini. Bu hiçbir dine, Müslümanlığa sığmaz" dedi. 

Öne Çıkanlar