Cemal Kaşıkçı dosyası kapatıldı

Cemal Kaşıkçı dosyası kapatıldı
Kaşıkçı cinayetine ilişkin dava dosyasının, Suudi Arabistan'a devrine karar verildi.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda 2018 tarihinde Suudiler tarafından öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yürütülen 26 sanıklı davada mahkeme, yargılamanın durdurulmasına ve dosyanın Suudi Arabistan’a devredilmesine karar verdi.

Kaşıkçı hakkında yürütülen davada savcılık, dosya hakkında durma kararı verilerek, yargılamanın Suudi Arabistan adli makamlarına devrinin sağlanması için gerekli usul işlemlerinin yapılmasını istemişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise davanın devrine ilişkin olumlu yaklaştıklarını ifade etmişti.

Kaşıkçı cinayeti davasının Suudi Arabistan'a devri "Dava, katiline gönderiliyor" şeklinde eleştiriliyor.

AHMET ŞIK: DOSYA SATILDI

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili ve Gazeteci Ahmet Şık, İstanbul'da öldürülen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın dosyasının Riyad'a devri öncesinde 'davanın 50 milyon dolara satıldığını' öne sürdü.

NE OLMUŞTU?

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmüştü. Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'dan gönderilen bir ekip tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, 2019'daki bir açıklamasında "Kaşıkçı cinayetini işleyenlerin sorumluluğunda olduğunu" kabul etmiş cinayetten haberi olduğu değerlendirmelerini ise inkar etmişti. Suudi yetkililer, cinayeti işleyenlerin, bunu yönetimden habersiz yapan ve görevini kötüye kullanan kişiler olduklarını öne sürmüştü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar