Cem Yılmaz'dan sahnede 'Ahmet Hakan esprisi'

Cem Yılmaz'dan sahnede 'Ahmet Hakan esprisi'
Hazal Kaya'nın oyunculuğundan 'nefret ettiğini' gazetedeki köşesinden duyuran Ahmet Hakan'ı Cem Yılmaz 'kendi üslubuyla' eleştirdi.

Komedyen Cem Yılmaz, "Pera Palas'ta Gece Yarısı" dizisinin başrolünde yer alan Hazal Kaya'nın oyunculuğunu hedef alan Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ı tiye aldı.

Yılmaz, Geleceğin Güçlü Kadınları Ödül Töreni'nde sahneye çıktı.

Ahmet Hakan'a göndermede bulunan Cem Yılmaz, "Sizi bütün cinsiyetsiz duygularımla selamlıyorum. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü; ödülü veren Hazal Kaya, kazanan Ahmet Hakan" dedi.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Hakan köşesinde kaleme aldığı "Hazal Kaya'nın oyunculuğundan nefretimin 5 sebebi" başlıklı yazıda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hazal Kaya’nın oyunculuğundan nefretimin 5 sebebi… Çok aşırı zorlamayla doğal olmaya çalışıyor. Gözlerine ve yüzüne ifade yüklemesini bilmiyor. Sahne ne olursa olsun hep şımarık kız çocuğu modunda. Hiç bitmeyen, bir yapmacıklık var oyunculuğunda."

Hazal Kaya da Instagram'dan yaptığı paylaşımla Ahmet Hakan'a tepki göstermişti.

Kaya "Senin fikrinin ne önemi var vasat herif" notunu paylaşmış ve bu paylaşımının ardından rol aldığı dizinin konusunu açıklayıp şunları söylemişti:

"Zamanda yolculuk yapıp 100 yıl öncesine giden bir kadın nasıl doğal olabilir? Böyle bir kurguyu canlandıran bir oyuncu nasıl hayatın olağan akışındaymış gibi gündelik oynayabilir? Bu 100 yıldaki kazanımlarla, kimsesiz tek başına ayakta durmuş özgür bir kadın geçmişte yabancılık çekmeden nasıl var olabilir? Portakalın yuvarlanışını izlediğimiz bir senaryosu yok Pera Palas'ın, organik değil fantastik bir kurgusu var. Ben de performansımı bu detayları dikkate alarak inşa ettim. Beğenmemiş olabilirsiniz, bazılarının eleştirinin adaletine dair terazisi kaymış da olabilir. Ama teraziniz kayarken bedenime, varlığıma nefret içerikli yorumlar yapamazsınız! Hele ayrıcalıklı konumlarını korumak için yeri gelince nasıl sustuklarını bildiklerimiz hiç yapamaz! Haddiniz değil!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar