'Celal Gezer serbest bırakılsın'

'Celal Gezer serbest bırakılsın'
İsviçre'de yaşayan Wernicke Korsakoff hastası Celal Gezer gittiği Bulgaristan'da kırmızı bültenle arandığı gerekçesiyle tutuklandı.

ARTI GERÇEK- Doğu İsviçre Alevi Kültür Derneği yöneticisi Celal Gezer bir ay önce kızkardeşini ziyaret etmek için Bulgaristan'a gitti. Gezer, İsviçre'ye dönmek isterken havaalanında hakkında İnterpol tarafından çıkarılan kırmızı bülten nedeniyle tutuklandı. Gezer şu anda Bulgaristan'da ev hapsinde tutuluyor.

Gezer'in Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceğine Bulgar makamları karar verecek. Ancak Türkiye ile Bulgaristan arasında daha önceden yapılmış olan suçluların iadesi anlaşması gereğince iade riski var. Yakınları ciddi sağlık sorunları olan Gezer'in Türkiye'ye iade edilmesi durumunda cezaevi koşullarını kaldıramayacağını ifade ediyor. Gezer'in sağlık durumundan endişe eden yakınları Bulgaristan makamlarından bir an önce serbest bırakılıp İsviçre'ye geri gönderilmesini talep ediyor. 

19 Aralık cezaevi operesyonlarında ölüm orucuna katılan ve Wernicke Korsakoff hastalığına yakalanınca tahliye edilen Gezer tedavi için İsviçre'ye yerleşmişti. 

Öne Çıkanlar