AKP'li belediye çocuk parkını yıkmakta ısrarcı: İşin ihalesini yaptık

AKP'li belediye çocuk parkını yıkmakta ısrarcı: İşin ihalesini yaptık
AKP’li Çekmeköy Belediyesi, ilçenin en büyük ikinci parkını yapılaşmaya açtı. Yurttaşların direnişi sonucu dün durdurulan yıkım, bu sabah saatlerinde tekrar başladı.

İstanbul Çekmeköy’de Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan ve ilçenin en büyük ikinci parkı olduğu belirtilen park alanı için yapılaşma ısrarı devam ediyor. Mahalle sakinlerinin direnişi sonrası dün durdurulan yıkım bu sabah saatlerinde AKP'li belediyenin baskınıyla tekrar başladı. Park aynı zamanda deprem toplanma alanı olarak da kullanılıyor.

YURTTAŞLARIN DİRENİŞİ SONUCU BARİYERLER AÇILMIŞTI

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre iki günlük sessizliğini bozan AKP'li Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, binlerce mahallelinin "park alanına" kapalı pazar yeri yapılması için belediyeye imza verdiğini iddia ederek, iş makinalarını alandan çekmeyeceğini, inşaatın devam edeceğini söyledi. Park için nöbet başlatan yurttaşlar gece yarısı park önünden uzaklaştırıldı. Aynı zamanda deprem toplanma alanı olan park için dün sabah yıkıma karşı parkta toplanan yurttaşlar, harekete geçmişti. Yurttaşların direnişi sonucu AKP'li Çekmeköy Belediyesi, parkı bariyerlerle çevirerek kapatan inşaat firmasına bariyerleri açtırmıştı.

AKP'Lİ BELEDİYEDEN SABAH BASKINI

Dün sabah 05.00 saatlerinde mahalleye tekrar giren iş makinaları ve belediye çalışanları yurttaşların tepkisiyle karşılaştı. Çok sayıda polis ve zabıta ekibinin bölgeye gelmesinin ardından mahallelerindeki yeşil alanı korumak isteyen yurttaşlar ise parka sahip çıkacaklarını belirtiyor.

‘FİRMAYA YER TESLİMİNİ YAPTIK’

AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nin Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, yurttaşların itirazına rağmen parkta iş makinalarının çalışmaya devam edeceğini belirterek, "Söz konusu alana kapalı pazar yeri yapıyoruz. Mahalle aralarındaki pazarları kaldırıyoruz. İşin ihalesini yaptık. Firmaya yer teslimini yaptık" dedi

Parkın önüne çok sayıda polis yönlendirildi. 3 otobüs çevik kuvvet polisinin geldiği bildirildi. Yurttaşlar, "Ahmet Poyraz istifa" ve "Betoncu Ahmet" sloganları attı. Öte yandan, parka "Parkıma dokunma" yazılı pankart asıldı.

‘GİDERAYAK YEŞİL DÜŞMANLIĞINA VE RANT KARDEŞLİĞİNE DEVAM EDİYORLAR’

CHP İstanbul İl Başkanı da, parka gelerek mahalleliye destek verdi. Kaftancıoğlu burada yaptığı açıklamada, hukuksuzluğa dikkat çekerek, "Giderayak yeşil düşmanlığına ve rant kardeşliğine devam ediyorlar" dedi.

‘RUHSAT YOK APAR TOPAR KAPILARI KAPATMIŞLAR’

Kaftancıoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Yine bir sitenin önünde çocukların oynadığı park, akaryakıt alanı olarak belirlenmişti ve biz oradaki mahalleliyle birlikte bir süreç yürüttük. Oradaki sürecimiz yürütmeyi durdurma kararı aldı ve süreci yürütmeye devam ediyoruz. Orası şu anda park, arkası da park olarak kalacak göreceksiniz. Çünkü o kadar hadsiz, o kadar hukuk tanımazlar ki bunu bile hukuka uydurmadan yapıyorlar. Arkası park, sitenin önünde ellerinde belge yok, bilgi yok, ruhsat yok apar topar kapıları kapatmışlar, insanların bile özgürlüğünü engelleyerek sabahın beşinde iş makinalarını sokmuşlar. Burası site yapıldığında, karayollarına bırakılan ve park olarak planlarda yer alan park. Burası aynı zamanda deprem toplanma merkezi. Bitmiyor, İstanbul'da vatandaşın imar sorununu çözmekle yeşile ihanet etmek aynı şey değil. İstanbul'u bütün ilçelerde vatandaşın imar sorununu çözmek zorundasın."

YURTTAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Mahallelinin park nöbeti akşam saatlerinde de devam etti. Çevrede oturan yurttaşlar tencere tava çalarak tepkilerini gösterdiler. Gece saatlerinde ise nöbeti sürdüren yurttaşlar park önünden uzaklaştırıldı, park girişine polis şeritleri çekildi.

‘ALANDA BİR İNŞAAT FAALİYETİ YOK’

Park alanını ve deprem toplanma alanını yurttaşların itirazına rağmen şafak baskınıyla yapılaşmaya açan AKP'li Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, park alanında inşaatın devam edeceğini, iş makinalarını çekmeyeceği belirtti. "İnşaat faaliyetinin ruhsatı var mı?" sorusuna ise, "Söz konusu alanda bir inşaat faaliyeti yok, sadece şantiye binası kuruluyor" dedi.

‘ÜSTÜ KAPALI PAZAR ALANI OLACAK’

Haberde binlerce mahallelinin "park alanına" kapalı pazar yeri yapılması için belediyeye imza verdiğini iddia eden AKP'li Poyraz, "Deprem toplanma alanını neden yapılaşmaya açtınız" sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "O mahalle için en güzel deprem toplanma alanı o inşa ettiğimiz, üstü kapalı pazar alanı olacak."

Öte yandan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel, parkın yıkılmasıyla yapılacak imarın proje görsellerini paylaştı.

Öne Çıkanlar