Çekilişle telefon kazandığını zanneden genç, 30 bin lirasından oldu

Çekilişle telefon kazandığını zanneden genç, 30 bin lirasından oldu
Konya'da 21 yaşındaki genç, sosyal medya üzerinden telefon çekilişine katıldı; 30 bin lirasını dolandırıcılara kaptırdı.

Muhammed El Hamşo (21) sosyal medya üzerinden katıldığı telefon çekilişinin bedelini ağır ödedi.

Yaklaşık 25 bin lira değerindeki telefon çekilişine katılan Hamşo'ya iki gün sonra katıldığı çekilişten telefon kazandınız mesajı geldi.

BABASINI SINIRDIŞI ETTİRMEKLE TEHDİT ETTİLER 

Çekiliş yapan kişilerle iletişime geçen Hamşo'dan, 420 lira çekiliş parası istendi. Şahıslar, bu isteklerini yerine getiren Muhammed El Hamşo'dan daha sonra telefonun IMEI için 870 lira daha istedi. Hamşo bu parayı da yatırdı.

Ancak dolandırıcılar çeşitli bahanelerle para istemeye devam ettiler ve Hamşo'dan 30 bin liraya yakın para aldılar.

Hamşo'yu, babasını sınır dışı ettirmekle tehdit eden dolandırıcılar, son olarak gençten 12 bin lira daha istedi.

Bunun üzerine Hamşo emniyete giderek whatsapp üzerindeki yazışmalarla birlikte şikayetçi oldu.

TELEFONA ÇIKMIYORLAR

Kendisini dolandıran şahısları aradığında telefona bakmadıklarını söyleyen Muhammed El Hamşo "İlk başta bana sosyal medya üzerinden çekiliş yaptıklarını söylediler. Ben de bu çekilişlere katıldım ve mesaj attım. Bana iki gün sonra mesaj geldi, 'kazandınız' diye. Bana bir numara attılar 25 bin liralık telefon kazandığımı iddia ettiler.  Her şey 'bir form doldurmanız gerekiyor, telefon gümrükten gireceği için 1.600 lira isteyeceğiz ama ilk telefon olduğu için sadece 420 lira göndermeniz yeterli' denilerek başladı ve telefonun elime ulaşacağı söylendi" dedi.

'30 BİN 500 LİRAMI ALDILAR'

Çekiliş sonrası kendisine danışman yönlendirdiklerini ve danışman aracılığıyla kendisine mesaj atarak tehdit ettiklerini belirten El Hamşo, "Bana bir internet danışmanı yönlendirdiler. Bu sefer konuşmaya bir kişi daha katıldı ve o da bana kendini kargocu olarak tanıttı. Telefonunuz gümrükten geçti, Kıbrıs'tan geldi dedi. Taşıma aracına yüklemek için sizden 1.870 lira istiyoruz, IMEI kayıt ücreti ve taşıma için, telefonu rahat kullanmak için bu şart dediler. Ben de 'tamam' dedim gönderdim parayı. Bana kasko dosyası gönderdiler ve 4 bin 200 lira istediler. Ben de buna tepki gösterdim. Toplam 30 bin 500 lira kadar paramı aldılar." şeklinde konuştu.

Dolandırıcıları mahkemeye veren El Hamşo yargılanmalarını beklediğini söyledi. 

Öne Çıkanlar