Çay toplayan Afganlı işçiyi öldüren Topal'ın ifadesi ortaya çıktı: Afganlının peşine düşerek ateş açtım

Çay toplayan Afganlı işçiyi öldüren Topal'ın ifadesi ortaya çıktı: Afganlının peşine düşerek ateş açtım
Rize'de çay toplamaya gelen Afgan işçiyi öldüren Gökmen Topal ifadesinde "Ateş açtığım kişiyi daha öncesinden tanımıyorum, onunla daha öncesinde herhangi bir husumetim yok' dedi.

Rize'nin Pazar ilçesinde 4 Haziran'da Gökmen Topal, çay toplayan Afgan işçiye silahlı saldırıda bulundu. Saldırıyı yapan Topal'ın ifadesi ortaya çıktı.

Topal ifadesinde, "Yabancıların kaldığı eve girdim. Evde bulunanlara siz kimsiniz diye sordum? İki kişi biz Özbek Türküyüz dedi. Ben de onlara ‘Özbeksiniz neden Afganlı olarak kendinizi tanıtıyorsunuz’ dedim. Ben de Türk olduklarını duyunca rahatladım. O arada içeriye elinde poşet olan biri girdi. Ona da sordum o da bana Afganım dedi. Arkasından arkadaşım Murat Kurt girdi. Bunların burada ne işi var diye sordum. Murat da onlar benim işçim dedi. Ben de kendi çayını kendin topla dedim. O sırada Afganlı el kol hareketi yaptı. Ben de belimden silahı çıkardım. Alkolün etkisiyle şuurumu kaybettim ve Afganlının peşine düşerek ateş açtım. Ateş açtığım kişiyi daha öncesinden tanımıyorum. Onunla daha öncesinde herhangi bir husumetim yok" dedi.

Serbestiyet’ten Deniz Varlı’nin haberine; Geçen hafta Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Elmalık köyünde meydana gelen olayda Gökmen Topal, çay toplamak için Rize’de bulunan Afganistan uyruklu Şemsettin Muradi’yi öldürmüş, yaralanan Afganistan uyruklu Davut Sezai ve tarla sahibi Murat Kurt ise Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından Gökmen Topal jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Cinayet, yerel ve ulusal medya organlarında sadece Topal’ın sosyal medya hesaplarındaki Zafer Partisine destek veren ve ırkçı paylaşımları üzerinden haber yapıldı.

Topal’ın ifadesine göre; daha önce de sosyal medyada izlediği bir videodan etkilenerek Suriyeli ve  Afganistanlı vatandaşların yaşadığı yere gidip havaya ateş açmış ve bu yüzden ifadesi alınmış, sonra da serbest bırakılmış, hakkında kovuşturma dahi yapılmamıştı.

Katil zanlısı Gökhan Topal’ın ajansların verdiği haberlerde geçmeyen ifadesi ortaya çıktı.

İlk olarak genelgündem.com sitesinde yer alan ifadesinde Topal, cinayeti neden işlediğini anlattı:

"Fabrikaya işe gittiğimde çocuklar ile Afganlılar’ın tartıştığına şahit oldum. Akşama kadar kafamdan olayı çıkaramadım. Yemek yedim ve biraz da alkol aldım. Daha sonra tabancayı belime takarak oğlumu da alarak Elmalık köyüne gittim. Yabancıların kaldığı eve girdim. Evde bulunanlara siz kimsiniz diye sordum? İki kişi biz Özbek Türküyüz dedi. Ben de onlara ‘Özbeksiniz neden Afganlı olarak kendinizi tanıtıyorsunuz’ dedim. Ben de Türk olduklarını duyunca rahatladım ve istekleri olup olmadığını sordum. O arada içeriye elinde poşet olan biri girdi. Ona da sordum o da bana Afganım dedi. Arkasından arkadaşım Murat Kurt girdi. Bunların burada ne işi var diye sordum. Murat da onlar benim işçim dedi. Ben de kendi çayını kendin topla dedim. O sırada Afganlı el kol hareketi yaptı. Ben de belimden silahı çıkardım. O sırada Murat silahı yerine koy derken silah patladı ve ayağından vurdum. Alkolün etkisiyle şuurumu kaybettim ve Afganlının peşine düşerek ateş açtım. Ateş açtığım kişiyi daha öncesinden tanımıyorum. Onunla daha öncesinde herhangi bir husumetim yok."

Öne Çıkanlar