Çavuşoğlu İsrail'i ziyaret etti: İki devletli çözüm barış için tek yol

Çavuşoğlu İsrail'i ziyaret etti: İki devletli çözüm barış için tek yol
İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile bir araya gelen Çavuşoğlu, 'Filistin meselesini konuştuk. İki devletli bir çözümün kalıcı barış için tek çözüm olduğuna inanıyoruz' dedi.

Türkiye'den İsrail'e 15 yılın ardından Dışişleri Bakanlığı düzeyinde ilk ziyaret gerçekleşti. Çavuşoğlu, mevkidaşı Yair Lapid ile bir araya geldi. "Filistin meselesini konuştuk. İki devletli bir çözümün kalıcı barış için tek yol olduğuna inanıyoruz" diyen Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"İsrail'le pozitif bir gündem üzerinde çalışmak anlaşmazlıkları da yapıcı şekilde ele almamıza yardımcı olabilir. Bu da birbirimizin hassasiyetlerine karşılıklı saygı temelli olmalıdır. Bu sadece bizim iki taraflı ilişkilerimiz için değil, aynı zamanda bölgemizde barış açısından da faydalı olacaktır."

İsrail'le, bakanlıkların ve ilgili kamu kurumlar arasında teknik toplantıları yeniden tesis etme üzerinde hemfikir olduklarını aktaran Çavuşoğlu, "Bizler, (İsrail'le) birçok alandaki ilişkilerimize yeni enerji kazandırmaya ve bundan sonra farklı mekanizmaları oluşturmaya ve sivil havacılıkla ilgili görüşmeleri yeniden başlatmaya hemfikir olduk" dedi.

Çavuşoğlu, coğrafi yakınlık ve birbirini tamamlar nitelikteki ekonomilerin Türkiye ve İsrail’i doğal ticaret ortağı haline getirdiğini vurgulayarak, "Türkiye ve İsrail, karşılıklı olarak birbirlerinin en çok ticaret yaptığı 10 ülke arasında. Yaşadığımız Covid-19 gibi zorluklara rağmen, geçmişimizdeki farklılıklara rağmen ticaret hacmimiz sürekli olarak artmaya devam etmiştir." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Öne Çıkanlar