Kar İstanbul'u teslim aldı

Kar İstanbul'u teslim aldı
İstanbul'da Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi gibi noktalarda kar kalınlığı 80-85 santimetrelere ulaştı. İstanbul-Çatalca yolunca yüzlerce araç trafikte mahsur kaldı.

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'da Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi gibi noktalarda kırsala gittikçe 80-85 santimetre kar ölçüldüğünü ve bir çok yolun kapalı olduğunu duyurdu. Kar ve tipinin etkisini arttırdığı İstanbul Çatalca'da yüzlerce araç trafikte mahsur kaldı.

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, mega kent İstanbul'da hayatını felç ederken; İstanbul Valisi, Trakya ve Ankara yönünden araçların kente girmesinin yasaklandığını duyurmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB), Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bazı bölgelerde kar kalınlığının bir metreye yaklaştığını aktardı: "Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi gibi noktalarda kırsala gittikçe 80-85 santim gibi kar yüksekliklerini ölçerek bize ulaştırdı. Güneydeki ilçelerimizde 50-60 santimetrelere iniyor. Kent merkezinde de 35-40-50 santimetrenin altında pek fazla yer ölçemiyoruz."

Valilik ve AFAD üzerinden de etkili bir koordinasyonla çalıştıklarını belirten İmamoğlu, AKOM’da da İBB ile birlikte ortak çalışan birçok kamu kurumu olduğunu ifade etti.

'TAMAMEN DURMUŞ YOLLAR VAR'

Verilere göre yağışın hafifleyeceğini dile getiren Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu: "Sokak canlılarını unutmadık ama bir afet gibi yağan kar esnasında tabii ki bunlara çözüm bulma şansımız oldukça güç. Birçok yol var kapalı olan. Ekrandan takip ettiğimiz, yavaş işleyen, tamamen durmuş yollar var. Özellikle kuzeye doğru gittikçe D-100'den başlayan, TEM bağlantısı, 3. Köprü yolu, havalimanına doğru olan noktalarda yoğun bir kar yağışı var. Şu kurumun yetkisinde bu yol, bu köprü demeden konuşuyorum. Çok zor durumda olan vatandaşlarımızın yanında olmak için her dakika yoğun bir çaba içerisinde olacağız."

Yolda kalan vatandaşlara kumanya dağıtımı yaptıklarını ifade eden İmamoğlu, ayrıca Otogar'da bulunan vatandaşları da konaklatmak için çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Bu gece yoğun bir yağışla karşı karşıya olduklarını dile getiren İmamoğlu, "Yarın, Sayın Valimizin açıkladığı kararla idari tatil var. Bunu da bir avantaja dönüştürüp inşallah bütün sıkıntıları çözmüş ve güzel bir güne başlamış olacağız. Lütfen acil bir durum olmadıkça evinizden çıkmayın, aracınızı kullanmayın. Bu saatten sonra asla yoğunluğa katılmayın" uyarısı yaptı.

ÇATALCA'DA MAHSUR KALDILAR

Kentin neredeyse tüm girişlerinde yoğun kar nedeniyle trafik dururken; Çatalca Tepecik mevkiinde  iş yerlerinden evlerine gitmek için akşam saatlerinde yola çıkan vatandaşlar Tepecik’te mahsur kaldı. Sosyal medyada yazan yurttaşlardan biri yakıtlarının bitmek üzere olduğunu aktardı ve donma tehlikesinden endişe duyduklarını belirtti. Yüzlerce aracın hareket edemediği bölgede, trafiğin tamamen durdu; yüzlerce aracın ilerleyemediği aktarıldı..

Öne Çıkanlar