Canlı derste çok ses çıkardığı gerekçesiyle öğretmene darp: 3 araba dolusu insandan dayak yedik

Canlı derste çok ses çıkardığı gerekçesiyle öğretmene darp: 3 araba dolusu insandan dayak yedik
Muğla'nın Milas ilçesinde bir ortaokulda öğretmen olan İlknur Keskin ve ailesi komşusu tarafından evde canlı ders sırasında çok ses çıktığı gerekçesiyle darbedildi.

Muğla Milas'ta öğretmen İlknur Keskin ve ailesi, canlı derste çok ses çıktığı gerekçesiyle komşusu tarafından darbedildi. Basın açıklaması yapan Eğitim Sen saldırıyı kınadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş Temsilcileri ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak basın açıklaması yapılarak yaşanan olay kınandı. Öğretmen İlknur Keskin, "Eşimin çapraz bağlarında kopma var. Belki ameliyatta olacak. 3 araba dolusu insan tarafından saldırıya uğradık" dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre, 18 Şubat tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre, öğretmen Keskin'in komşusu canlı ders yapılmasından rahatsızlık duyduklarını söyleyerek tartıştı. Daha sonra akşam öğretmenin eşi, iş dönüşü eve geldiğinde iki kişi  "Abimin canını sıkan sen misin?" diyerek saldırmaya başladı.

'ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ'

İddiaya göre 9-10 kişi hem öğretmene, eşine, kız kardeşine ve annesine saldırdı. Evlerine kaçmak istediklerinde de zorla dışarıda tutuldu.

Olayla ilgili Eğitim Sen Milas Temsilciliği basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan İsa Bal, salgın süreci boyunca öğretmenlerin çok büyük fedakarlık gösterip sorumluluk aldığını hatırlattı.

Şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini söyleyen Bal, "Eğitimciler olarak şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Eğitim emekçileri olarak toplumdan şiddetin kaldırılmasında yine en büyük görevin bizlere düştüğü bilinciyle işimize dört elle sarılmaya devam ediyoruz" dedi.

Bal son olarak Keskin'in darp raporu aldığını ve olayı yargıya taşıdığı bilgisini verdi.

Öne Çıkanlar