Çanakkale'de orman yangını: Beş ayrı noktada başladı

Çanakkale'de orman yangını: Beş ayrı noktada başladı
Çanakkale Gelibolu Yarımadası'nda henüz belirlenemeyen bir nedenden kaynaklı orman yangını çıktı.

Çanakkale'nin tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, ilçe merkezi ile Kilitbahir köyü arasında kalan Çamburnu mevkiinde yangın çıktı.

Yangın ile birlikte yükselen dumanlar kent merkezinden görülürken, yangının müdahale amacı ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip bölgeye gönderildi.

Ormanlık alanda beş ayrı noktada başlayan yangına müdahale için 2 uçak, 10 helikopter, 35 arazöz, 5 dozer ve 175 personel gönderildi. Bölgede bulunan yurttaşlar da söndürme çalışmalarına destek verdi.

Öte yandan yangın nedeniyle saat 15.40 itibarıyla Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Yangın söndürme çalışmalarını havadan inceleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, inceleme ardından yaptığı açıklamada "Merkez Kemel köyünde 15:02'de çıkan ve ilk ihbarı alıp, tam 5 dakika içinde müdahale ettiğimiz bu yangında da bir dekarın altında bir alan yanmış durumda. Ne kadar erken müdahale ediyorsanız, o kadar hızlı bir şekilde netice almak mümkün olabiliyor. Bu yangınımızda yine maalesef anız kaynaklı bir yangın. Yine merkez Yukarıokçular köyünde çıkan yangınımız, bu da benzer sebeple balya makinesinden çıkan yangınımız. 15:02'de ihbarı alındı, 15:12'de ilk müdahaleyi yaptık ve toplamda 2 hektar civarında bir kaybımız var. Bu da tamamen kontrol altında. Bu arada bu yangınlar devam ederken, Edirne'nin Keşan ilçesinde de yangın ihbarı aldık. Bu yangının çıkış sebebi de bir aracın yanmasından dolayı ormana sıçrayan bir yangındır. Bu yangına da ilk ihbar 15:05'te geldi. İlk müdahale 15:17'de yapıldı. Yangından 0.5 hektar kaybettik ve bu yangında kontrol altında olan bir yangınımız" dedi.  (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar