Can Dündar'a silahlı saldırı davasında 'iyi hal' indirimi: Sanık cezaevine girmeyecek

Can Dündar'a silahlı saldırı davasında 'iyi hal' indirimi: Sanık cezaevine girmeyecek
Gazeteci Can Dündar’a adliye önünde silahlı saldırı davasında karar çıktı. Saldırgana 'ödül' gibi ceza verildi.

Gazeteci Can Dündar’a adliye önünde silahlı saldırı davasında karar çıktı. Cezasında iyi hal indirimi uygulanan ve olay sırasında NTV Muhabiri Yağız Şenkal’ı da silahla yaralayan Murat Şahin’e üç yıl hapis cezası verildi. Hükmün açıklanmasının geri bırakıldı.

Olay 6 Mayıs 2016’da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde gerçekleşti. Gazeteci Can Dündar’a silahlı saldırıda bulunan Murat Şahin NTV muhabiri Yağız Şenkal’ı bacağından yaraladı.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada sanık silahla tehdit, kasten yaralama ve ruhsatsız silah taşımaktan toplamda üç yıl 15 gün hapis ve 500 lira da para cezasına çarptırıldı.

SANIK CEZAEVİNE GİRMEYECEK

Hâkim sanığa iyi halden ceza indirimi uyguladı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Saldırgan Murat Şahin cezaevine girmeyecek.

CAN DÜNDAR'DAN İLK TEPKİ: NE İYİ HAKİMLER VAR DEĞİL Mİ?

Karara tepki gösteren Can Dündar  haberi alıntılayarak yaptığı paylaşımda, "Ne iyi hakimler var değil mi: Bana ateş eden adam, silahla tehdit, kasten yaralama, ruhsatsız silah taşımaktan 3 yıl hapis ve 500 lira para cezasına çarptırıldı. Müşfik hâkim bir de iyi halden ceza indirimi uyguladı ve hükmü erteledi. Adam zaten serbest. Suikastçılara duyurulur." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar