Can Bonomo: Sosyal medyaya bayrak koyarak vicdanınızı rahatlatıyorsunuz

Can Bonomo: Sosyal medyaya bayrak koyarak vicdanınızı rahatlatıyorsunuz
Müzisyen Can Bonomo, sosyal medyada kendisine yönelik ayrımcılık yapan bir kişiye tepki gösterdi.

İsrail'in Filistin'in Gazze bölgesine yönelik saldırıları devam ediyor. Türkiye'den Filistin'e destek mesajları yağarken, müzisyen Can Bonomo bir sosyal medya kullanıcısının ayrımcılığına maruz kaldı.

Bonomo, Instagram hesabında SMA hastası Miran bebeğin tedavisi için şapkasını açık artırmaya çıkardığını duyurdu. Paylaşımın altında "Keşke Yahudilerin yaptığına bir tepki verseydiniz" yazan kullanıcıya Bonomo "Sosyal medya hesaplarında bayrak koyduğunuz zaman elinizden geleni yapmış olduğunuzu varsayıyor ve vicdanınızı rahatlatıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

SMA hastası Miran bebeğin tedavisi için şapkasını açık artırmaya çıkardığını duyuran Bonomo'nun paylaşımının altına bir kullanıcı "Keşke Yahudilerin yaptığına bir tepki verseydiniz" yazdı. Bonomo, paylaşıma tepki göstererek "İsrael asıllı biri değilim ben, İspanyol kökenli bir Türk’üm. Bunların hiçbiri beni tanımlayan şeyler değil, ırk ve coğrafyayla kafayı bozmuş mikro insanlar bana hatırlatmadığı sürece, gün içerisinde aklıma dahi gelmiyor. Filistin’de yaşamını yitiren masum insanlar ve çocuklarla ilgili fikirlerimi belirttim. Daha önce de belirtmiştim. Dünyayı Instagram’dan değiştirmeye çalıştığınız için geri kalan hiçbir şeyi takip edemiyorsunuz sanıyorum. Sizler ırkçısınız çocuklar. Bu dünyanın problemi sizlersiniz. Eğitimsiz, cahil ve ırkçı olmanız bu dünyanın en büyük sorunu. Sosyal medya hesaplarında bayrak koyduğunuz zaman elinizden geleni yapmış olduğunuzu varsayıyor ve vicdanınızı rahatlatıyorsunuz. İşin b.ktan kısmı vicdanınız o kadar zayıf ki bu size yeterli geliyor. Bir azınlığı köşeye sıkıştırmakta, ona zorbalık etmekte beis görmüyorsunuz. İnsanlığa biraz değer veriyorsanız gerçek yetişkinler olana, insanı etnik kimliğiyle, denk geldiği coğrafyayla değil, salt insanlığıyla tanıyıp tartmaya başlayana kadar çürük fikirlerinizi kamu nezdinde beyan etmeyin; aksiyon almayın. Bunu 100 sene önce başarabilmiş olsaydık zaten konuşmuyor olurduk bunları şimdi" dedi.

Öne Çıkanlar