Çağrı merkezi çalışanlarına sahte müşteri memnuniyeti anketi yaptırıp işten çıkardılar

Çağrı merkezi çalışanlarına sahte müşteri memnuniyeti anketi yaptırıp işten çıkardılar
Tempo Çağrı Merkezi yöneticileri, çağrı merkezi çalışanlarına müşterilerin doldurması gereken anketleri yaptırdı. Durum anlaşılınca işçileri işten çıkardı.

İsa Uğur ERDOĞAN


ARTI GERÇEK- Tempo Çağrı Merkezi bünyesinde çalışan işçilere sahte müşteri memnuniyeti anketi yaptıran şirket yönetimi durumun anlaşılmasından bir süre sonra işçileri suçlayarak işten çıkarmaya başladı.

Digitürk ve beIN Sports'a hizmet veren Tempo Çağrı Merkezi'nin Batman'daki çalışanları tek tek işten çıkarılıyor. İşten çıkarılma nedenleri ise Net Promoter Score (NPS) adı verilen müşteri memnuniyeti anketlerini işçiler tarafından doldurulmuş olması.

Ancak işçilerin iddiasına göre NPS anketleri,14 Temmuz tarihinden itibaren işveren tarafından çalışanlara doldurulması için yönlendirildi. İşçilerin yöneticilerle olan Whatsapp yazışmalarıda yapılan usulsüzlüğün yöneticiler tarafından yapıldığını ispat eder nitelikte.

'İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI DIŞINDA KALAN MADDEYİ GEREKÇE GÖSTERDİLER'

İşçilere gönderilen işten çıkarılma belgesinde ise, "14.07. 2020 tarihli tutanak ile de üzerinde sabit olduğu üzere müşterinin doldurması gereken anketleri sizin doldurduğunuz tespit edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Çağrı merkezi çalışanlarına İş Kanunu'nun 25. maddesinin, e fıkrası gerekçe gösterildi. Söz konusu madde, "İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması" durumunda iş sözleşmesinin feshini sağlıyor.

Fesih gerekçesi ise Coronavirus salgını döneminde işten çıkartma yasağı kapsamı dışına çıkarılan maddeler arasında. Bu kapsamda şimdiye kadar öğrenilebildiği kadarıyla 28 işçi çıkarıldı. Durumu Artı Gerçek'e bildiren işçiler, pandemi nedeniyle evden çalışıldığı için işten çıkartmaların parça parça yapıldığını, her geçen gün belli sayıda işçinin işten çıkarıldığını belirtti.

'ÖLMEDİKÇE ÇALIŞACAKSINIZ'

Müşteriler yerine çalışanlara anket yaptıran yönetecilerin ayrıca olayın ortaya çıkmasının ardından işçileri, "Tek falsosunda kafasını kopartırım, kimse umrumda değil ölmedikçe hatta girecekler" diyerek tehdit ettiği anlaşıldı.

Öte yandan çağrı merkezi çalışanları çalıştıkları süre boyuncada yöneticilerin hakaret ve tehditlerine maruz kaldı. İş grubu yazışmalarına yansıyan ifadelerde çalışanlara yönelik yöneticilerin, "Tek falsosunda kafasını koparırım. Bugün teknikte bir kızı bayıltmışlığım var" şeklinde ifadeler kullandığı görülüyor.

Bir diğer yazışmada da sağlık gerekçesiyle izin kullanmak isteyen bir çalışana verilerin 'ölmedikçe girilecek' denildiği görülüyor. Söz konusu yazışmada NPS anketinin doldurulması istenilirken, "Kimseye izin verilmeyecek. Neyi anlamıyorsunuz siz? Kimse umurumda değil. Ölmedikçe hatta girilecek" ifadeleri kullanıldığı görüldü.

Haberin yayınlanmasının ardından Tempo Çağrı Merkezi yöneticisi işçileri telefon ile arayacak tehdit etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar