ByLock'un lisans sahibi David Keynes hakkında karar çıktı

ByLock'un lisans sahibi David Keynes hakkında karar çıktı
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 'FETÖ üyeliği' suçlamalarında temel delillerden sayılan ByLock'un lisans sahibi David Keynes'e 'etkin pişmanlık hükümleri kapsamında' ceza verilmedi.

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'un lisans sahibi olan ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan David Keynes ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

14 Hazirn'da tutuklanan ve itirafçı olmakiçin avukatı aracılığıyla başvuruda bulunan Keynes'in yargılandığı davada son duruşma İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuksuz sanık David Keynes (Alpaslan Demir) katıldı. Amerikan İstanbul Konsolosluğu temsilcileri de duruşmayı takip etti. Duruşma savcısı, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını talep ettiği mütalaasını tekrar etti.

BERAATİNİ İSTEDİ

Son savunması sorulan David Keynes, "Eski savunmalarını tekrar ederim. Beraatımı talep ediyorum" dedi. Mahkeme Başkanı, sanık Keynes'e hakkında ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasını geri bırakma hükümlerinin uygulanmasını isteyip istemediğini sordu. Keynes de uygulanmasını kabul ettiğini belirtti. Keynes son sözünde de beraatini istedi.

MAHKEME CEZA VERİLMEMESİNE HÜKMETTİ 

Mahkeme heyeti, sanık hakkında "FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmak" suçundan dava açılmışsa da dosya kapsamında sanığın ABD'den kendiliğinden gönüllü olarak geldiği anlaşıldığından ve sanığın örgütün yapısı ve faaliyetleri çerçevesinde işlenen suçlar ile ilgili yeterli mahiyette bilgi verdiği kabul edildiğinden TCK'nin 221/3,4 maddeleri uyarınca hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.

Heyet, sanık hakkında 1 yıl süreyle denetimli serbestlik uygulanmasına da hükmetti. Sanık hakkında adli kontrol tedbirlerinin bu karar kesinleştiğinde kaldırılmasına karar verildi.

KEYNES: BÖYLE BİR KARARI HERKES BEKLER

Duruşma çıkışında basın mensuplarının soruları üzerine David Keynes, "Böyle bir kararı herkes bekler. Amerika'ya iki hafta içinde döneceğim" dedi. Avukatı Abdurrahman Bayramoğlu da "Beklediğimiz bir karardı. Kendisinin devlete örgüt hakkında bildiklerini anlatması karşısında ceza yasası zaten ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi gerektiğini söylüyor. Mahkeme de bizim savunmamıza uygun olarak ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi" dedi. 

BYLOCK KULLANILMASI DELİL SAYILMIŞT

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında darbecilerin ve diğer Güeln Harekeri üyelerinin ByLock üzerinden görüştüğü saptanmış ve darbe sonrası açılan davalarda ByLock yazılımı kullanılması delil sayılmıştı. 

Öne Çıkanlar