Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirmek için belediye bütçesiyle gazeteye ilan veren Mamak Belediyesi TBMM'de

Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirmek için belediye bütçesiyle gazeteye ilan veren Mamak Belediyesi TBMM'de
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Mamak Belediyesi'nin gazete ilanını Meclis'e taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Mamak Belediyesi’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirmek için belediye bütçesinden gazetelere ilan vermesini TBMM gündemine taşıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kanal İstanbul Projesi’ni eleştirdiği afişlerle ilgili İçişleri Bakanlığı’nca inceleme başlatıldığını hatırlatan Torun, "Bakanlığınız, bir kamu kurumu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni karalamak için milletin parasını kullanan Mamak Belediyesi hakkında inceleme başlattı mı" sorusunu yöneltti.

‘DEVLET PARTİZANLIKLA YÖNETİLMEZ’

Torun, "Bu ayrımcı zihniyeti artık milleti canından bezdirmiştir. Devlet partizanlıkla yönetilmez" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Torun’un soruları şu şekilde:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kanal İstanbul Projesi’ni eleştirdiği afişleri, ‘Kamu zararı’ sayan bakanlığınız, Mamak Belediyesi’nin, tamamen siyasi rekabet ürünü olan gazete ilanlarının ücretini belediye kasasından ödemesini nasıl değerlendirmektedir?

Bakanlığınız, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni karalamak için milletin parasını kullanan Mamak Belediyesi hakkında inceleme/soruşturma başlatmış mıdır, başlatmadıysa gerekçesi nedir?"

Öne Çıkanlar