Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteci milletvekili adayı oldu

Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteci milletvekili adayı oldu
Bush'a 2008'de Irak Başbakanı Maliki ile yaptığı basın toplantısında ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci milletvekilliğine adaylığını koydu.

DÜNYA - Iraklı gazeteci Muntazar el-Zeydi, ülkesinin işgal emrini veren dönemin ABD Başkanı George w. Bush’a, Irak Başbakanı Nuri el Maliki ile yaptığı basın toplantısı sırasında ayakkabı fırlatmış ve "bu sana Irak halkından veda öpücüğü köpek" diye bağırdı.

2008’de ülkeyi ziyaret eden bir devlet başkanına saldırmak suçundan 9 aylık hapis cezası alan ve 2009 yılında iyi halden salıverilen Muntazar el Zeydi, 12 Mayıs’ta yapılacak parlamento seçimi için milletvekilliğine adaylığını koydu.

Twitter hesabından yayınladığı bir mesajla adaylığını duyuran el Zeydi yayınladığı videoda "sevgili Iraklı kardeşlerim. Uzun seneler ülkemden ayrı olarak yaşadıktan sonra memleketim Irak'a kesin dönüş yaptım. Şimdi, Islah için Yürüyüş Hareketi listesinden milletvekilliğine adaylığımı koydum. Bildiğiniz gibi zalimlere karşı mazlumun yardımcısı olacağım." dedi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar