Bursa Orman Bölge Müdürü: Yangını kayıtlarımıza sabotaj olarak geçirdik

Bursa Orman Bölge Müdürü: Yangını kayıtlarımıza sabotaj olarak geçirdik
Bursa Orhaneli ilçesinde çıkan orman yangınla ilgili hava fotoğraflarının incelendiğini belirten Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, 'sabotaj' ihtimalinin güçlendiğini açıkladı.

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 5 Ağustos’ta çıkan orman yangını ertesi gün zorlukla kontrol altına alınmış, incelemelerde yangının 7 ayrı noktadan başladığı belirlenmişti.

Kamuoyundaki 'Sabotaj' kuşkusunu daha da arttıran bu gelişme bu gün Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın'ın açıklamalarıyla daha da güçlendi.

145 hektar ormanlık alanda etkili olan yangınla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hava fotoğraflarının incelendiğini belirten Akın, 'sabotaj' ihtimalinin daha da güçlendiğini açıklarken yangını kayırlara sabotaj olarak geçirdiklerini söyledi.

Kesin sonucun jandarmanın soruşturması tamamlanınca ortaya çıkacağını söyleyen Akın, "Sahada gördüğümüz 7 ayrı noktadan yangının çıkması sabotaj ihtimalini artırıyor. Orası piknik alanı değil, koru alanları. Orada rastgele bir piknikçinin, bir çobanın yanlışlıkla yangın çıkaracağı bir nokta yok. Kaldı ki yangının yayılma biçimi ve çıkış noktaları da bölgede kasıtlı bir dış etken olduğunu gösteriyor." dedi.

'BELKİ DE DÜZENEK KULLANILARAK YAKILMIŞ OLABİLİR'

Alevlerin söndürme çalışmaları sürerken yeni noktalarda başladığına dikkat çeken Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, yangının bir düzenek kullanılarak çıkarılmış olabileceğine vurgu yaptı:

"Tabii tüm bu ihtimaller jandarmanın yürüttüğü soruşturma sonucunda ortaya çıkacak ama belki de bir düzenek kullanılarak yakılmış olabilir. Biz yangın alanını harita üzerinden ve helikopterle havadan incelediğimizde, birbirinden bağımsız noktalarda çıkan yangınlar kundaklama yani sabotaj ihtimalini doğruluyor. Bölge koruluk alan, karaçam ve kızılçam ağırlıklı bir yapısı var. Ormanımızın yüzde 100 demesek de yüzde 90 sabote edilerek yakıldığını söyleyebiliriz. Bir noktada olsa kundaklama diyemeyiz ama 3 hatta 7 noktadan yakıldığı tespitlerimize dayanarak biz bu olayı kayıtlarımıza sabotaj olarak geçtik."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar