Burak Yılmaz Milli Takım'ı bıraktı

Burak Yılmaz Milli Takım'ı bıraktı
Tecrübeli futbolcu Burak Yılmaz, Milli Takım'ı bıraktığını açıkladı. Burak, Portekiz maçının sonlarında penaltı atışından yararlanamamıştı.

Türkiye, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Portekiz ile deplasmanda karşılaştı.

İlk yarı Portekiz'in 2-0 üstünlüğü ile geçildi. Burak Yılmaz, 65. dakikada farkı 1'e indirirken, 85. dakikada ise penaltı atışından yararlanamadı.

3-1 kaybeden Milliler, 2022 Dünya Kupası'na katılamadı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Burak Yılmaz, Milli Takım kariyerini noktaladığını açıkladı.

Burak, "Bugün benim son maçımdı. Milli takım kariyerime son noktayı koyuyorum. Bir bayrak değişimi gerekiyor. Böyle bir maçtan sonra bırakmak istemezdim ama bunun doğru olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Burak Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

'PENALTI OLUNCA 'KESİN GOL' DEDİM'

"Ülkemizi üzdük. Kusura bakmasınlar. Çok üzgünüm. Bu benim son Dünya Kupası şansımdı. Bugün itibarıyla bu da bitmiş oldu.

İyi başlayamadık. Portekiz çok iyi başladı. Sonradan kendimize güvenmeye başladık. O olunca gol de geldi, penaltıyı atsam 2-2 olacaktı. Atamadım... Nasıl atamadım, hala şok içindeyim.

Penaltı olunca 'kesin gol' dedim. Ondan sonrasını düşünmeye başladım. Kaçırmayı hiç düşünmediğim için hayal kırıklığı yaşadım. Özür dilerim. Bu penaltıyı, ömrüm boyunca her gece atacağım belki de uyumadan, rüyamda...

Bu maçı tamamen penaltıya bağlamak lazım. Üçlü savunmaya, dörtlü savunmaya değil.

Duyguyla bırakmadım. Ekstrem, inanılmaz durumlar olursa o zaman yardımcı olurum. Artık bir bayrak değişimi olması gerekiyor. Ülkemiz, genç arkadaşlarımız açısından.

Böyle bir maçtan sonra bırakmak istemezdim ama bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu formayı şerefle, namusla taşıdığımı düşünüyorum. Hocalarıma teşekkür ederim. Benden bu kadar..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar