Bu son kar diye sevinmeyin, nisanda da kar var

Bu son kar diye sevinmeyin, nisanda da kar var
Martın sonu ve nisan ayının ilk yarısında da soğuk havalar ve kar devam edecek. Bahar havaları ancak Nisan ayının ikinci yarısında gelecek.

Haber Global Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, nisan ayında da kar yağacağını söyledi. İstanbul başta olmak üzere birçok kenti etkisi altına alan kar yağışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'NİSAN AYININ İKİNCİ YARISINDA DA OLACAK'

"Bu son kar diye sevinmeyin" diyen Sürmeli, "Nisan ayında bir kar sistemi daha göreceğiz. Bölgede dolaşan orta enlemlere akacak soğuk dalga var. Orta enlemlerde sadece Türkiye yok, Grönland ve Atlantik'in ortasından tutun da Asya'ya kadar inecek. Orta enlemlere indiğinde bizim için de önemli demek. Mart'ın sonu ve Nisan ayının ilk yarısında bahar değerlerini görmeyeceğiz. Beklediğimiz bahar nisan ayının ikinci yarısında olacak" dedi.

Öte yandan Sürmeli bugün ve yarın için için kar yağışının aralıklarla devam edeceğini ancak yağmurla birlikte olacağını için kar örtüsünün olmayacağını söyledi.

METEOROLOJİ'DEN 4 BÖLGE İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; sabah saatlerinde Kastamonu kıyıları, Sinop ve Samsun çevrelerinde, öğle saatlerinde ise Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar