Muharrem lokması etkinliğine katılan Pervin Buldan: Ortak mücadele etmeliyiz

Muharrem lokması etkinliğine katılan Pervin Buldan: Ortak mücadele etmeliyiz
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 'İktidara karşı ortak bir ses ve mücadeleyi hayata geçirmeliyiz' çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Damal Dernekleri Federasyonu tarafından Esenyurt'ta bulunan Erenler Cemevi'nde düzenlenen muharrem lokması etkinliğine katıldı. Etkinliğe, HDP İstanbul milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Tülay Hatimoğlu, Zeynel Özen, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Sultan Özcan, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları İlknur Birol, Ferhat Encu, HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu Eşsözcüsü Turgut Eker, HDP PM üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

‘SALDIRIYI KABUL ETMİYORUZ’

Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Alevi yurttaşların yaşadığı bu saldırıların iktidarını kutuplaştırıcı ve ayrımcı yaklaşımından kaynaklı olduğunu söyledi. Buldan, "Alevi yurttaşların bütün zulümlerin ve acıların Kürtlerin yaşadığı acılarla ve zulümlerle ortak olduğunu biliyoruz. Kerbela geçmişte yaşanmıştı ama bugün bu iktidarda Alevi toplumuna özellikle Kerbela’yı bir daha yaşatmayı önüne koymuş. Ve Alevi yurttaşlarımıza çok yoğun bir saldırı konseptini önüne koymuştur. Cemevlerine saldırı kabul edilemez. Alevi yurttaşlarımızın ibadethanesi olan cemevleri kutsaldır. Camiler nasıl bizim için kutsalsa ve dokunulmazsa, cemevleri de aynı şekilde kutsaldır ve dokunulmazdır. HDP olarak bunu saldırıları kabul etmediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum" dedi.

'SALDIRILAR HÜKÜMETİN BİLGİSİ DAHİLİNDE'

Buldan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bütün bu saldırılar münferit saldırılar değil. Tamamıyla hükümetin, bu ülkeyi yönetenlerin bilgisi dahilinde. Onların kışkırtıcı dilleri sayesinde yaşandığını hepimiz biliyoruz. Ve bugün Alevi yurttaşlara saldıralar ne ilktir nede sondur. Ancak, iktidarın göndermeden, bu iktidarın saltanatına son vermeden bu saldırıların son bulmayacağını hepimizin bilmesi gerekiyor. Bu yüzden Alevilerin, Kürtlerin, bu ülkede yaşayan farklı inançların, kimliklerin, yok sayılanların, ötekileştirilenlerin hepsinin hep birlikte bu iktidara karşı ortak bir sesi ve mücadeleyi hayata geçirmesi gerekiyor. Bunları iktidardan göndermekle birlikte huzuru, barışı ve refahı getireceğimizi biliyoruz. Bu yüzden zamanlarının az kaldığını biliyorlar ve farkındalar. Bu yüzden bu kadar saldırganlar."

ORTAK MÜCADELE VURGUSU

Seçimlere az bir süre kaldığını ve bundan dolayı iktidarın saldırganlaştığını ifade eden Buldan, "İktidar kaybedeceğini ve gideceğini biliyor. Bu yüzden bizler, HDP olarak her daim Alevi yurttaşlarımızın ve diğer farklı inançların, kimliklerin yaşadığı her türlü zulüm karşısında ortak bir mücadeleyle, bu tür saldırılara karşı çıktığımız ve birliğimizi, beraberliğimizi koruduğumuz oranda bu saldırıların önüne geçmeyi planlayabiliriz" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar