Buldan: Demirtaş ve Öcalan arasında bir anlaşmazlık varmış gibi yansıtılıyor, öyle bir şey yok

Buldan: Demirtaş ve Öcalan arasında bir anlaşmazlık varmış gibi yansıtılıyor, öyle bir şey yok
Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalına konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Selahattin Demirtaş ile Abdullah Öcalan arasında gerginlik olduğu iddialarını yalanladı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve PKK lideri Abdullah Öcalan arasında gerginlik olduğu iddialarına ilişkin olarak, "Demirtaş ve Öcalan arasında sanki bir anlaşmazlık varmış gibi yansıtılıyor, öyle bir şey yok" açıklamasını yaptı.

Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalındaki Zor Ama Sor adlı programa konuk olan Buldan şöyle konuştu:

"Demirtaş ve Öcalan arasında sanki bir anlaşmazlık varmış gibi yansıtılıyor. Bunu ülkeyi yönetenler yapıyor. Oysa böyle bir şey yok. Zaten Öcalan’la yaklaşık bir yıldan fazladır avukat görüşü bile yapılmıyor. Görüşme yapılmadığı bir ortamda böyle bir şeyin kamuoyuna yansıtılmasının, tamamıyla iktidarın bir algı operasyonu olduğu kanısındayım. Böyle bir algının kesinlikle doğru olmadığını söyleyebilirim. Seçimler öncesi Erdoğan’ın Kürt seçmenin oylarını almak için birtakım oyunları ve provokasyonları devreye koyacağını elbette ki düşünüyorum. Ancak bunu Demirtaş ve Öcalan üzerinden yapmasının siyaseten de etik olarak da doğru bir yöntem olmadığını ifade etmek isterim."

Öne Çıkanlar