'Bu kış, grip yüzünden 60 bin kişi hayatını kaybedebilir'

'Bu kış, grip yüzünden 60 bin kişi hayatını kaybedebilir'
Uzmanlar bu yıl beklenen grip ölümlerinin, 1968 yılında Birleşik Krallık’ı etkisi altına alan Hong Kong gribinden bu yana en yüksek seviyede olabileceğinden tedirgin

İngiltere'deki Tıp Bilimleri Akademisi, gribe karşı bağışıklığın zayıfladığını ve bunun, bu yıl 15 bin ila 60 bin kişinin gripten ölmesine neden olabileceğini söyledi. Normalde gripten ölen kişi sayısı yılda 11 bin civarındaydı. Çözüm olarak ise geniş kapsamlı bir aşılama programının yardımcı olabileceği vurgulanıyor.

İngiltere Kamu Sağlığı Direktör Yardımcısı Prof. Jonathan Van-Tam, geçen yılki kısıtlamalar yüzünden grip olan kişi sayısının çok olmadığını, bu sebeple de toplumda her zamanki kadar doğal bağışıklık olmadığını söyledi.

Webtekno'nun haberine göre, yetkililer, bu yıl beklenen grip ölümlerinin, 1968 yılında Birleşik Krallık’ı etkisi altına alan Hong Kong gribinden bu yana en yüksek seviyede olabileceğinden tedirgin. Bu risklere karşı Van-Tam, beklenen yüksek sayıda ölümün gerçekleşmemesi ve daha az kişinin gribe yakalanması için tüm halkın en kısa sürede aşı olmasının gerektiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) hasta kontrol ve koruma merkezleri de Birleşik Krallık’takine benzer bir aşı çağrısında bulundu. Burada ise yetkililer, hem COVID-19 hem de grip salgınının bir arada yaşanacağını belirterek tüm halkın grip aşısı olmasının gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar